I artikelserien “Om bogen i en Corona-tid” vil Bogmarkedet tage temperaturen i bogbranchen i øjeblikket og kigge fremad på hvad denne pandemi betyder for os alle.
I denne artikel: Sanne Caft, Vicechef for Københavns Biblioteker, Biblioteksudvikling og Hovedbiblioteket

Hvad er status hos jeg i øjeblikket?

I forbindelse med helt og delvis nedlunkning af bibliotekerne i København under Corona, har vi oplevet en stor interesse for og brug af ebøger og digitale lydbøger på vores to ebogstilbud: eReolen rettet mod voksne og eReolenGO! rettet mod børn.

Har I særlige tiltag som i laver, for at holde læserne til ilden?

Vi har i hele 2020 lagt kræfter i at formidle bøger og læseoplevelser til københavnerne ad de kanaler, vi kommunikerer på: Både via sociale medier, podcasts, via vores hjemmeside og apps og via vores digitale betjening, som svarer på spørgsmål på mail og telefon. Vi har måtte omlægge vores årlige børnelitteraturfestival ”Vi elsker bøger” til en digital festival og arbejder målrettet på at nå ud med budskabet om litteratur og læsning til flest mulige.

Hvordan oplever i støtten i jeres lokalområde?

Når det har været muligt ift. smittetryk og sundhedsmæssige rammer, har vi haft de 20 fysiske biblioteker i København åbent i videst muligt omfang. I forbindelse med diverse nedlukninger oplever vi, at borgerne strømmer til bibliotekerne for at låne fysiske bøger.

Hvad glæder du dig mest til når I får lov at åbne igen?

Vi ser frem til at kunne genåbne de fysiske biblioteker helt, således af biblioteket både er et sted, hvor man kan møde litteraturen og blive inspireret til læseoplevelser via bogudstillinger og mødet med den fysiske bog. Og til at kunne skrue helt op for vores mange litteraturaktiviteter og læseklubber, så det igen er muligt at mødes med andre om litteraturen og den oplevelse det giver, at læse en god bog.

For Københavns Hovedbibliotek specifikt glæder vi os til at kunne genåbne LÆS, der er vores spritnye børneetage, der kun sporadisk har haft åbent i 2020. Her er 1000 kvm. dedikeret til børns læseglæde og mødet med børnelitteraturen.

Den spritnye børnebogsetage LÆS venter bare på igen at åbne for børnene

Den spritnye børnebogsetage på Københavns Hovedbibliotek er klar når der genåbnes igen

Har du en god historien eller vinkel i forhold til temaet “Om bogen i en Corona-tid”, så tøv ikke med at kontakte BogMarkedets redaktionen: jesper@bogmarkedet.dk