Gyldendal har en tradition med at lave bogserier med fuglenavne. Således har de tidligere udgivet navnkundige serier som ”Tranebøger”, ”Bekkasinbøger”, ”Uglebøger” osv. Nu er de tilbage med en ny fugleserie, ”Kolibribøgerne”. Af format er dette den mindste af ”fuglebøgerne”, men af indhold er dette ikke nødvendigvis tilfældet. Denne bog dykker ned i Jørgen Leths forfatterskab […]
The post Om stil af Jørgen Leth first appeared on Bogrummet.

Gyldendal har en tradition med at lave bogserier med fuglenavne. Således har de tidligere udgivet navnkundige serier som ”Tranebøger”, ”Bekkasinbøger”, ”Uglebøger” osv. Nu er de tilbage med en ny fugleserie, ”Kolibribøgerne”. Af format er dette den mindste af ”fuglebøgerne”, men af indhold er dette ikke nødvendigvis tilfældet.

Denne bog dykker ned i Jørgen Leths forfatterskab under temaet ”Stil” – og er der noget Leth har skrevet om, så er det netop dette. Leth har utallige helte, som alle er valgt ud fra deres stil. Heltene er fundet mange forskellige steder, men det kræver ikke megen kendskab til Leth før man ved, at de fleste er fundet indenfor film-, musik- og sportsverdenen. Specielt cykelryttere og jazzmusikere har Leths forkærlighed, og han lægger ikke fingre imellem når han beskriver deres genialiteter. Til tider kan man godt som læser miste pusten lidt i den tilsyneladende endeløse strøm af navne og præstationer, men så skal man minde sig selv om, at med Leth behøver skal man ikke dvæle ved det enkelte. Derimod skal man lade sig rive med af sproget og begejstringen, og derved kommer man uvægerligt til at nyde læsningen.

Leth-Kolibrien ender på fire stjerner for de fine udvalg af denne ordpoet. Efter endt læsning er der næsten garanti for, at man finder andre Leth-bøger frem – denne anmelder kunne i hvert fald ikke lade være!

Lån bogen på biblioteket

The post Om stil af Jørgen Leth first appeared on Bogrummet.