Grace og David bor i en lille by hvor alle kender alle; der har de givet deres datter Sophie en tryg opvækst. Næste år skal hun på college i Califorien. David er journalist på den lokale avis; Grace er skolelærer underviser i fransk og spansk. Grace har styr på alt med sine lister, er glad […]

Grace og David bor i en lille by hvor alle kender alle; der har de givet deres datter Sophie en tryg opvækst. Næste år skal hun på college i Califorien. David er journalist på den lokale avis; Grace er skolelærer underviser i fransk og spansk. Grace har styr på alt med sine lister, er glad for sit liv. Men hvordan vil det blive når Sophie tager hjemmefra?

Grace’s 92 årige bedstemor, Mimi bor i byen, Mimi var Grace’s faste støttepunkt i en kaotisk barndom da hendes mor Jude var alkoholiker. Mimi er en meget bestemt dame, holder af alt fransk, var fotograf, var enlig mor til sin datter og har aldrig fortalt hvem faderen var.

Da Grace var 18 tog hun til Paris for at lære sproget og komme væk fra forældrene. Men hendes forældre blev dræbt ved en trafikulykke så hun tog hjem, hvor David, som hun kendte siden børnehaven, var hende til stor støtte, de blev forelskede og gift nu på 25. år. De har bryllupsdag på Valentine’s dag og Grace har planlagt en måneds sommerferie i Paris, som starten til næste fase i deres liv.

Sideløbende møder vi Audrey som bor i London med sin mor Linda som er alkoholiker, Audrey er faktisk sin mor’s forælder. Audrey er dyslektisk har det svært med skolen men arbejder hos en frisør og vasker hår. Hun sparer alle sine tips for at rejse til Paris efter skolen, lære fransk, lære at være frisør, slippe væk fra sin mor. Hun fandt arbejde i en boghandel mod at bo i en lille lejlighed over boghandlen. Problemet er at hun ikke kan fransk, kan dårligt læse, men hun er optimistisk og håber at hun vil finde arbejde hos en frisør.

Grace er spændt på hvad David vil sige til en måned i Paris, men da hun giver ham gaven bliver han vred, fortæller han har en affære med Lissa. David keder sig, føler at Grace ikke har brug for ham, for hun har check på alt, hun er kedelig, forudsigelig, han elsker hende ikke mere .Grace løber ud af restauranten med David i hælene, da han falder om med et hjerteanfald er Grace nødt til at give ham hjertemassage og genoplive ham. Da han blev udskrevet fra hospitalet vil Grace ikke have ham hjem, så han flytter ind hos Lissa.

Grace beslutter sig at tage til Paris alene og har lovet Mimi at besøge hendes ynglings boghandel der. Den første dag i Paris bliver Grace overfaldet af en tasketyv, men Audrey ser det og får hendes taske tilbage. De bliver veninder trods alders forskellen og hjælper hinanden. Grace lære Audrey fransk og hjælper hende I boghandlen. Grace får ny frisyre, nyt tøj og opsøger sin gamle ven Philippe som nu er pianist I verdens klasse; hun oplever den store verden.

Efter en del forviklinger ankommer også Mimi og David til Paris.

Så kan I jo forestille jer fortsættelsen, ret så kedeligt og forudsigeligt.

Ganske god beskrivelse af alkoholismens indflydelse på børn. Dysleksi bliver også behandlet ganske godt.