Websiden Den Store Danske relanceres i dag under navnet lex.dk. Websiden indeholder adgang til mange andre autoritative værker – en indgang til viden.

I dag relanceres det store danske oplysningsværk, Den Store Danske Encyklopædi, fra årtusindskiftet med opdaterede artikler under navnet Lex.dk. Kulturminister Joy Mogensen åbner den, fremgår det af Kristeligt Dagblad.

Lex.dk er stiftet af Gyldendal i samarbejde med Danske Universiteter, Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og Gads Fond,

Sammen med encyklopædien indeholder Lex.dk også de seneste udgaver af Dansk Biografisk Leksikon samt flere andre værker og opslagsværker, der allerede var tilgængelige sammen med Den Store Danske.

På Lex.dk kan man desuden finde den seneste udgave af Trap Danmark, der udkommer netop i disse år, og som giver en detaljeret beskrivelse af Danmark, og der er adgang til forskellige databaser fra Slots- og Kulturstyrelsen og Nationalmuseet.  

Websiden er muliggjort af en bevilling på finansloven på 23 millioner kroner frem til 2022. Finansieringen betyder, at den nye side ikke bliver reklamefinansieret som det var tilfældet med Den Store Danske.

Foto: iStock/Getty Images.