Forlagsordbogen


Hvad hedder ”horeunge”, ”plastikindpakning” (af paller) eller ”billigbogsudgave” på engelsk? Hvad betyder den engelske forkortelse ”AC” og hvad betyder de engelske ord ”corrigenda” eller ”routing”? For nu bare at slå op på tre tilfældige ord på hvert sprog.

Alle abonnenter på BogMarkedet har adgang til denne service: En dansk/engelsk og engelsk/dansk ordbog, specielt udviklet til forlag og andre i bogbranchen, der har brug for at kende en række specialudtryk, når de korresponderer med trykkerier, forfattere, agenter og andre i udlandet.

Der er tale om den ”Forlagsordbog”, Foreningen for Forlagsfolk udgav i 1992 med Damian Arguimbau som redaktør. Bogen har i mange år været udsolgt, og både foreningen og Damian har velvilligt overdraget rettighederne til BogMarkedet, for at vi kunne digitalisere ordbogen og gøre den tilgængelig for vores abonnenter.

Stor tak herfra til begge parter!

 

Ønsker du at have adgang?

Det eneste du skal gøre er, at oprette et abonnement, så vil du have muligheden for at kunne bruge ordbogen, samt have adgang til artikler og få tilsendt nyhedsbreve fra BogMarkedet.

Opret abonnement

 

Hjælp os med en opdatering

Forlagsordbogen har godt 20 år på bagen, og derfor kan der være ord, som i dag bruges på en anden måde end den gang. Der vil helt givet også være nye fagudtryk, som ikke er med i ordbogen.

I begge tilfælde vil vi bede alle vores abonnenter om at hjælpe os med at opdatere og ajourføre ordbogen. Send en mail til info@bogmarkedet.dk og fortæl, hvad der skal rettes eller tilføjes. Det er en service, alle i branchen vil have gavn af.