Festivalens bestyrelse har besluttet, at man vil gennemføre en en-dags-festival lørdag den 18. september og som sædvanlig med kulturcenter Nordkraft som fysisk ramme.

Det seneste år har været meget besværligt og usikkert for ord-og litteraturfestivalen Ordkraft i Aalborg, og dermed deler den skæbne og vilkår med alle andre kulturaktører, som har været ramt af Corona-restriktionerne. Men nu lysner det, og derfor har festivalens bestyrelse netop besluttet, at man vil gennemføre en en-dags-festival lørdag den 18. september og som sædvanlig med kulturcenter Nordkraft som fysisk ramme.

”Vi blev ramt af den omfattende nedlukning sidste år, hvor vi ellers var klar med en stor 10-års-festival. Det satte Corona en effektiv stopper for, og vi havde så håbet på at kunne vende tilbage igen den 10.april, men igen spændte de omfattende restriktioner ben for os,” konstaterer festivalformand Jørgen Pyndt og tilføjer: ”Vi har dog hele tiden arbejdet ufortrødent videre i håb om, at restriktionerne bliver lempet i et omfang, som gør det muligt for os at lave en festival og vise, at vi stadig er i live. Og vi er landet på, at det kan lade sig gøre at lave en heldags-festival lørdag den 18. september.”

Bestyrelsen og projektledelsen med Anine Sander Kaas i spidsen læner sig op af en forventning om, at vaccinationsprogrammet til den tid er rullet så meget ud, at forsamlingsloftet og de øvrige restriktioner er lempet i et omfang, som gør det muligt og forsvarligt at lave en festival med en række forfattersamtaler og andre tilbud med ordet som omdrejningspunkt.

Udover festivalen i september, så har man også planlagt en række optaktsarrangementer, som vil blive gennemført i det omfang og i det tempo, som lempelser af restriktionerne giver mulighed for. Bl.a. vil Ordkraft for første gang gennemføre en række forfatterarrangementer i forsamlingshuse omkring Aalborg, og der arbejdes med flere andre ting som optakt til festivalen den 18. september.

”Vi er ærgerlige over og kede af, at vi har måttet aflyse to gange, men vi vil altså ikke bare sidde og vente på, at vi kan lave en festival i 2022. Det er vigtigt for os at vise flaget og minde vores store og trofaste publikum om, at vi stadig er her. Derfor slog vi straks til, da vi fik muligheden for at byde indenfor i september,” siger projektleder Anine Sander Kaas.

Læs også: Endnu en litteraturfestival insistere på at blive afholdt