Akke, ja. Udfordringen ved, at skrive en anmeldelse af en roman på over 500 sider så anmeldelsen dels viser hvad bogen handler om – og dels giver indtryk af hvor glimrende en bog der faktisk er tale om. Den hollandske forfatter Peter Buwalda udgav for et par år siden romanen ”Bonita Avenue”, der høstede gode […]
The post Otmars sønner af Peter Buwalda first appeared on Bogrummet.

Akke, ja. Udfordringen ved, at skrive en anmeldelse af en roman på over 500 sider så anmeldelsen dels viser hvad bogen handler om – og dels giver indtryk af hvor glimrende en bog der faktisk er tale om.

Den hollandske forfatter Peter Buwalda udgav for et par år siden romanen ”Bonita Avenue”, der høstede gode anmeldelser over hele linjen.

Så er spørgsmålet om forfatteren kan gøre det igen, skrive en bog der er mindst lige så godt. Svaret er ja, det kan han sagtens.

Bogens hovedperson er Johan Tromp, der er direktør i en af verdens største virksomheder. Den skarpe læser har nok bemærket, at navnet minder ret meget om den nu afgående præsiden i USA, Donald Trump.
Johan Tromp er ikke et synderligt rart menneske. Han sætter profit over mennesker, har røven fuld af penge og de penge tiltrækker smukke kvinder, som han ikke altid er synderligt rar overfor.

Tromp er strandet på en ø med en mand og en kvinde, Ludwig og Isabelle, der begge to ønsker at sparke Tromps velbjergede mås hen hvor peberet gror. Som man næsten kan gætte er det lige før det kun kan gå galt at være strandet på en ø med to mennesker, som ikke kan lide en.

Som en anden anmelder har skrevet, så er det faktisk Ludwig og Isabelle, der er de reelle hovedpersoner i denne roman, men bogen funker ikke uden skurken, Tromp.

Kort fortalt må man sige, at denne bog handler om tilværelsen og om de afsavn og bristede drømme, som rammer de fleste mennesker i løbet af et (forhåbentligt) langt liv. Samtidigt er det også en roman om en verden, der hele tiden forandres – på godt og ondt.

Peter Buwalda har med ”Otmars sønner” bedrevet en virkelig velskrevet og spændende bog, som gør indtryk på læseren. Det er ingenlunde en roman, der føles for lang på trods af de mere end 530 sider.

Det er en menneske klog og interessant roman, der kun kan anbefales på det varmeste.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

The post Otmars sønner af Peter Buwalda first appeared on Bogrummet.