479 ansøgninger fordelt på 90 kommuner er blevet honoreret med støtte fra Statens Kunstfond

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur har netop uddelt forårets runde af honorarer til forfatterbesøg i alt fra vuggestuer til erhvervsskoler og biblioteker.

I alt er 479 ansøgninger fordelt på 90 kommuner blevet honoreret med støtte, hvilket betyder, at børn, unge og voksne i de kommende måneder kan møde forfattere i samtaler om litteraturen – med temaer som natursyn og klima, crossdressing, rumænsk kultur i børnehøjde, psykisk sårbarhed blandt unge og kvinder i tegneserier, skriver Statens Kunstfond i en pressemeddelelse.

1,6 mio. kr. er uddelt til forfatterbesøg, hvor børn og unge kan møde forfattere og litteraturen på første hånd. Blandt andet er der givet støtte til, at unge fra Holbæks 10. klassecenter sammen med forfatter Fine Gråbøl skal undersøge psykisk sårbarhed med udgangspunkt i forfatterens roman Ungeenheden. I Esbjerg skal førskolebørn sammen med forfatter Erik Trigger spille bingo med ord og illustrationer og lege med sproget gennem skøre ordbilleder og en digttelefon.

Derudover er der uddelt 1,3 mio. kr. til 71 kommuner, der har modtaget støtte fra honorarpuljen til 200 forfattermøder for voksne. Det gælder blandt andet Viborg, hvor man kan møde forfatter, professor og crossdresser Ditlev Tamm i en samtale om køn, klæder, identitet og seksualitet. På Viby Bibliotek kan man møde forfatterne Bjørn Rasmussen, Gry Stokkendahl Dalgas og Elias Sadaq, der skal indvie bibliotekets nye regnbuehylder.

I alt er der uddelt projektstøttemidler for 2.845.500 kr. til 479 ud af 662 ansøgninger.