Shadowzone fortsætter udgivelsen af den eneste ægte superhelt Overmand. En lidt fedladen leddeløs type, der absolut ikke lever op til noget mandligt kropsideal. Til gengæld kan bøje reglerne for den gængse tegneserie, og hoppe rundt mellem ruder og sider som det passer ham, skubbe ting fra en rude til en anden, eller gribe ind i […]
The post Overmand bind 2. I springform af Pascal Jousselin first appeared on Bogrummet.

Shadowzone fortsætter udgivelsen af den eneste ægte superhelt Overmand. En lidt fedladen leddeløs type, der absolut ikke lever op til noget mandligt kropsideal. Til gengæld kan bøje reglerne for den gængse tegneserie, og hoppe rundt mellem ruder og sider som det passer ham, skubbe ting fra en rude til en anden, eller gribe ind i en anden rude og fjerne ting, eller skubbe til en skurk så han skyder ved siden af.

Det er lige ved at Jousselin overgår sig selv, for nu er det ikke kun Overmands forskellige tricks der er trækplasteret, der er kommet styr på historiernes afvikling, med et bedre flow til følge. Der trædes ikke længere vande når Overmand ikke tryller rundt på siderne. Nu forenes historiefortælling og tricks på ferm vis. Overlegent og imponerende.

Tegneren formår at docere sine geniale indfald og er samtidig pinligt bevidst om at netop de indfald er en helt afgørende ingrediens. Der er intet imponerende rent grafisk – det er en ren fortsættelse af den fransk-belgiske tradition (Morris, Uderzo, Franquin, m.m.), pointene skal hentes hen i den kreative omgang med billedsiderne.

Jousselin indfører mere eller mindre skjulte hyldester, f.eks her fra Overmands engelske udgave ‘Invincible’, hvor han gør tegnefilmshunden Droopy kunsten efter og når op i bjerghytten før skurken. Nu kan vi se hvordan det kan lade sig gøre. (I tegnefilmen skyldtes det at der var flere hundrede Droopyer.)

Lån tegneserien på biblioteket

The post Overmand bind 2. I springform af Pascal Jousselin first appeared on Bogrummet.