Iben lever et helt almindeligt liv. Hun er journalist på den lokale avis og er gift med en hjernekirurg. Alt kører på skinner lidt bortset fra at de ikke kan få børn. Denne trygge tilværelse bliver nu vendt på hovedet, da Ibens søster, Cecilie forsvinder sporløst. I starten er politiet ikke så bekymrede. De mener at Cecilie nok trængte til at “trække stikket” og derfor er stukket af til et andet land. Det er da set før. Cecilie har 2 døtre og en eksmand og Iben tror ikke et øjeblik på at hun kunne finde på at forlade dem, uden [Læs mere..]
Indlægget På date med en morder blev først udgivet på .

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Iben lever et helt almindeligt liv. Hun er journalist på den lokale avis og er gift med en hjernekirurg. Alt kører på skinner lidt bortset fra at de ikke kan få børn.

Denne trygge tilværelse bliver nu vendt på hovedet, da Ibens søster, Cecilie forsvinder sporløst. I starten er politiet ikke så bekymrede. De mener at Cecilie nok trængte til at “trække stikket” og derfor er stukket af til et andet land. Det er da set før.

Cecilie har 2 døtre og en eksmand og Iben tror ikke et øjeblik på at hun kunne finde på at forlade dem, uden at efterlade et spor. Eventyrlysten er det nok også så som så med – Cecilie arbejder som Stewardesse og rejser derfor hele tiden. Politiet finder pludselig en side af Cecilie, som ikke en gang Iben vidste eksisterede. På den private computer kan de spore Cecilies “hemmelige liv”. Hun lever en tilværelse, hvor mænd spiller en vigtig rolle – masser af mænd.

Hun var ikke kun på “Tinder”, Scor.dk eller andre af de mest ordinære datingapps – hun chattede på nettet med fremmede mænd – på sites, ikke alle kender.

Nu et år efter at Cecilie forsvandt er Iben nærmest desperat. Hun vil finde ud af hvad der er sket. Så hun starter med at oprette en profil på “Tinder” – måske kan hun finde en, der ved hvad der er sket med Cecilie.

Men hun har glemt at tage stilling til, hvad hun skal stille op med de mænd hun sætter i stævne ? Hun kender heller ikke Cecilies smag for mænd – hvad hvis hun vælger de forkerte ? Men værst af alt, hvordan forholder hun sig til Konrad, ægtemanden samtidig med at hun dater i blinde.?

“På date med en morder” er skrevet af de samme forfattere som står bag synonymet “AJ Kazinski”. Det der kendetegner disse bøger skrevet som “Anna Ekberg”, er at romanerne der falder lidt udenfor den kategori, de vanligt skriver i. Samtidig er der tale om “stand alones” – man kan sige at forfatterne her har skabt et frirum, hvor alt er tilladt. Det er bestemt også tilfældet, her i ” På date med en morder”

Som der nærmest er lagt op til i titlen, skal man som læser være ret frisindet med hensyn til erotiske beskrivelser. Der bliver ikke sparet på sovekammerdetaljer af den mest udpenslende art og for mig tager det focus fra den sædvanelige elegante skrivestil, som disse to forfattere ellers mestre til fulde.

Bogens hovedperson Iben bærer handlingen fint – hendes desperation lyser langt væk og man er lynhurtigt grebet af lysten til at finde gerningsmanden sammen med Iben. Hendes handlemønster er ofte mærkværdigt og uigennemskueligt – hun ved ikke selv hvad hun laver, så hvordan skal læseren så kunne følge med ?

Der er ikke sparet på researchen til denne roman. Man bliver grundigt sat ind i “Dating anno 2020” som er blevet en del mere kompliceret med årene.. Man bliver som læser inviteret med på almindelige “Tinder-dates” men man kommer også med Iben i “Swingerklub”

Man skal klart kaste sig over denne roman, bestemt en spændende og meget anderledes historie.

Faktaboks: 

Titel: På Date med en morderForfatter: Anna Ekberg Genre: Spændingsroman Forlag: Politikens forlag Udgivet: 2020Sider : 344Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Indlægget På date med en morder blev først udgivet på .