Billedbogen På tur til planeterne er skrevet af den engelske børnebogsforfatter Caryl Hart. Bogen er illustreret af Bethan Woollvin. Man kan læse mere om Caryl Hart på hendes website. Fra bogens bagsidetekst: “En historie om en rejse ud i rummet fuld af sjove rim. Følg med i den lille raket, og hils på alle planeterne… Læs mere På tur til planeterne af Caryl Hart

Billedbogen På tur til planeterne er skrevet af den engelske børnebogsforfatter Caryl Hart. Bogen er illustreret af Bethan Woollvin. Man kan læse mere om Caryl Hart på hendes website.

Fra bogens bagsidetekst:

“En historie om en rejse ud i rummet fuld af sjove rim. Følg med i den lille raket, og hils på alle planeterne i vores solsystem.”

På bagsiden er også dette rim:

“Lad os ta’ ud til de fjerne PLANETER.
En rejse på mange millioner af meter.
Med bil, bus og tog bliver det ikke let.
Så er det da heldigt – vi har en RAKET!”

Billede af: Opslag i På tur til planeterne af Caryl HartOpslag i På tur til planeterne af Caryl Hart

Hvem kender ikke en lille dreng eller pige, der er vild med raketter, rummet og planeter? I På tur til planeterne får man på en sjov måde fortalt historien om de planeter, som omgiver jorden. Med en lille raket følger vi med en pige og hendes hund på tur rundt til de forskellige planeter.

Sjove, humoristiske og lærerige rim om hver destination, giver læseren flere informationer om de forskellige planeter. Rimene bliver suppleret af fine illustrationer, som er lavet af Bethan Woollvin. Jeg synes virkelig, at det er nogle skønne illustrationer. Selvom man ikke læser teksten, så fortæller illustrationerne næsten historien selv. Derudover er bogen trykt på papir, der ikke er “glitret” og det får bogen til at virke ekstra “lækker” og indbydende.

På tur til planeterne egner sig rigtig godt til oplæsning – jeg elsker personligt at læse rim højt. Bogen kan også selvlæses, når læsekoden er knækket. Uanset, så får man god underholdning krydret med viden om planeterne i vores solsystem. På tur til planeterne vil sikkert kræve lidt formidling, hvis man læser højt for de yngste, hvorimod de lidt ældre vil kunne få noget mere ud af teksten på egen hånd. Bogen lægger fint op til dialog om rummet. Mon ikke de fleste vil lære noget nyt – inkl. de voksne?

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Straarup & Co
ISBN: 9788775492541
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: Meet the Planets
Oversætter: Marianne Randel Søndergaard
Sider: [36]

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.