Bogen er del 3 i serien om den unge, småkriminelle og ret uheldige Hauge. Denne gang er han kommet i klemme i en meget voldsom konflikt mellem rivaliserende rockergrupper – og politiet. Det bliver både barskt og livsfarligt for Hauge. Fra bogens bagside: Hauge er løsladt fra fængslet efter en voldsdom og ude i sit … Continue reading Palle Schmidt: Blod ved daggry

Bogen er del 3 i serien om den unge, småkriminelle og ret uheldige Hauge. Denne gang er han kommet i klemme i en meget voldsom konflikt mellem rivaliserende rockergrupper – og politiet. Det bliver både barskt og livsfarligt for Hauge.

Fra bogens bagside:
Hauge er løsladt fra fængslet efter en voldsdom og ude i sit livs nedtur. Da rockerbossen Jimmy samler ham op, ved han godt, at det vil give problemer. Da han kort tid efter står foran en død rocker i en skov på Vestsjælland, bliver det startskuddet på en helvedes nat. En krig mellem to kriminelle grupperinger er på nippet til at bryde ud. Og Hauge er den eneste, der kan standse det.

Min anmeldelse:
I de første to bøger i serien kommer Hauge ud i alverdens farlige, uheldige og umulige situationer, og han kommer i både dårligt og kærligt selskab. 

Selv om der står på bagsiden af denne seneste bog, at bøgerne i serien kan læses selvstændigt, så mener jeg ikke, det er rigtigt. Bøgerne kan med stor fordel læses i den rigtige rækkefølge, for ellers mister man som læser central vidne og et mere komplekst indblik i Hauges baggrund og bevæggrunde til at gøre, som han gør i denne bog.

Jeg synes, Hauge som person stod stærkere for mig som læser i de første bøger, i kraft af hans aktiviteter og interaktioner med personer udenfor den kriminelle og voldelige verden. I denne seneste bog fokuseres der udelukkende på samspillet mellem Hauge og nogle kriminelle, voldelige grupper – og politiet. Det bringer Hauge ud i nogle farlige og dramatiske situationer, men som læser synes jeg ikke, der tilføjes nyt til ham som person. Det savnede jeg, for han var en rigtigt interessant person i de første bøger.

Når det er sagt, er det vigtigt for mig at sige, at bogen er spændende, er godt skrevet og virker helt realistisk mht. både plot og vold. Jeg blev rigtigt godt underholdt af den effektive actiondramatik under læsningen, men havde håbet på lidt mere end det.

I bogens epilog står der bl.a. – med Hauges ord – dette: “Jeg var træt. Træt af at slås, træt af at skulle overbevise folk om, at jeg var andet end den voldsmand, der stod beskrevet i mine papirer. Jeg havde i årevis forsøgt at modbevise deres fordomme uden held.”

Jeg vil håbe, at den fortsættelse, der lægges op til i bogen, bringer Hauge videre i livet, og jeg ser frem til at følge med i hans udvikling i kommende bind! Jeg forventer ikke nogen lykkelig, rosenrød slutning. Det ville være ulogisk! Men en aktuel, realistisk historie fra et barsk miljø med en mere komplet Hauge vil være velkommen.

Læs gerne bøgerne bøgerne, gør det i rækkefølge – og læs evt. mine anmeldelser af dem: De efterladte (1)  – //blog.drustrup.dk/#post184 – Ulv blandt ulve (2) – https://blog.drustrup.dk/?p=614

Begge de første 2 gav jeg 8 skydeskivepoint på min blog og 4 krimihjerter her. Selv om jeg har mine forbehold til denne mere rent actionfyldte bog, får den det samme. fire krimihjerter

Palle Schmidt
Blod ved daggry
En Hauge-krimi; 3
Avanti, 2021
256 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forfatteren.

PER DRUSTRUP LARSEN  – DRUSTRUPS BOGBLOG

Har du læst den? Hvad synes du?