En pensioneret politimand og en tidligere prostitueret udgiver sammen en veloplagt debatbog, der dog stritter rigeligt

Hvordan skal vi forholde vi til prostitution? Alt efter ståsted og baggrund synes svarene at lyde forskellige, og det giver denne bog om det betændte emne en spændende kant.

Erik Hauervig, tidligere betjent som har arbejdet med prostitution en stor del af sin karriere, beskriver den dobbeltmoral, manglende viden og rent ud sagt ligegyldighed, der omgiver prostitution – desværre også hos politiet selv. Han kender de grimme historier med menneskehandel, gridske bordelejere og rå udnyttelse af de prostituerede. Han er tilhænger af et forbud mod prostitution, jo før jo bedre. 

Marlene Simoni har som tidligere prostitueret gennem flere årtier en anden opfattelse. Ved siden af alle de dårlige sider – og dem er der mange af! – kender hun også til livet som herre over sin egen tid med stor indtjening. Prostitution skal stadig være lovligt. Hun mener derimod, at det sociale system skal være langt bedre til at gribe de prostituerede, der vil ud af erhvervet – de udbrændte, hvor de følelsesmæssige oplevelser indsamlet gennem årevis truer med at føre kvinderne i afgrunden. Hun er derfor ved at uddanne sig som socialrådgiver. 

Læseren skal holde tungen lige i munden, for det går over stok og sten, når forfatterne blander debatbogen med historierne om deres professionelle liv. Stort og småt flyver gennem luften, og en ekstra korrekturlæsning havde været på sin plads. 

Forfatterne håber, at bogen skaber debat og dialog, og det ønske må man håbe bliver opfyldt – i hvert fald er Panseren og Tøsen interessant (og til tider skræmmende) læsning.