Patienten er skrevet af den tyske thrillerforfatter, Sebastian Fitzek. Sebastian Fitzek har fået udgivet 13 millioner bøger på 24 sprog. I 2016 modtog forfatteren The Ripper Award. Fra forlagets beskrivelse: “I Patienten forsvinder et seksårigt barn sporløst, og alt tyder på, at han er blevet offer for Guido T., der sidder i retspsykiatrisk forvaring og allerede… Læs mere Patienten af Sebastian Fitzek

Patienten er skrevet af den tyske thrillerforfatter, Sebastian Fitzek. Sebastian Fitzek har fået udgivet 13 millioner bøger på 24 sprog. I 2016 modtog forfatteren The Ripper Award.

Fra forlagets beskrivelse:

“I Patienten forsvinder et seksårigt barn sporløst, og alt tyder på, at han er blevet offer for Guido T., der sidder i retspsykiatrisk forvaring og allerede har tilstået mordet på to børn i området.

Barnets far bliver som en falsk patient smuglet ind på den psykiatriske forvaring, hvor Guido T. befinder sig, for at komme tæt på morderen og få en tilståelse ud af ham. Fordi intet er værre end usikkerheden. Troede han…”

Billede af: Patienten af Sebastian FitzekPatienten af Sebastian Fitzek

Patienten er en både bestialsk og grusom thriller. Den er velskrevet – og også rimelig letlæst. Selvom plottet er spændende – ganske skræmmende og hårrejsende, og slutningen bestemt overrasker voldsomt, så er der alligevel lidt for meget “tju-bang” og action over den til mig. Men historien er fint fundet på – og virker faktisk også ret gennemtænkt.

Desværre synes jeg, at handlingen bliver lidt for overfladisk, og der bliver kun kradset lidt i overfladen, hvilket jeg synes er en skam. Historien har et virkelig godt potentiale, men jeg synes ikke det bliver udnyttet til fulde. Den gaber over rigtig mange emner – og en del af dem synes jeg er virkelig spændende og så gerne, at der var gået lidt i dybden med dem.

Sjovt nok, skrev jeg dette i min anmeldelse af Pigerne uden navn af Mikaela Bley: “Derudover er der en enkelt scene, som leder mine tanker hen på tv-serien, The Queen’s Gambit – men hvad det er, må I selv læse. Serien anbefaler jeg i øvrigt på det kraftigste.” – Det kunne jeg lige så vel have skrevet om denne bog, i Patienten er det faktisk et emne, som jeg kunne ønske, havde fyldt lidt mere.

Jeg tror, at jeg ville have elsket at se Patienten som film – hvor det måske ikke gør så meget, at man kommer lidt hurtigt over tingene. Men som jeg skrev, så er der bare nogle emner, som jeg vildt gerne ville have hørt mere om, men som drukner lidt – faktisk drukner de mest i slagsmål… Nogle af de emner jeg tænker på, er blandt andet psykisk sygdom, opvækst, samvittighed, at miste et barn og flere endnu. Men jeg vil ikke spoile og netop et par af de emner, som jeg ikke skriver om, er nogle af dem, jeg gerne havde set uddybet lidt mere, de ville sagtens kunne bære det. Samtidig ville historien også sagtens kunne undvære nogle af emnerne, uden noget gik tabt og på den måde ville den måske bliver strammet lidt op. Det er jo sikkert meningen, at historien er skrevet som den er – og så må jeg jo bare konstaterer, at jeg nogle gange bare ønsker mere…

De sidste par dage har de sociale medier svømmet med anmeldelser af Patienten. Jeg har prøvet at springe over dem, men har alligevel ikke kunnet undgå at se, at bogen rigtig mange steder får topkarakterer. Det kan jeg desværre ikke give den – og jeg synes faktisk, at det er ganske frustrerende, når jeg kan se, at andre er virkelig vilde med en bog, og jeg så ikke er… jeg kan ikke helt lade være med at tænke på, hvad jeg mon har misset?! Heldigvis, så er det jo nok bare fordi, at vi alle kan lide noget forskelligt.

Nu har jeg valgt kun at give Patienten 3 stjerner på grund af ovenstående. Men især fordi den overrasker pænt meget til slut, så er det nogle store stjerner. Min tanke er, at hvis man kan lide bøgerne af Paul Cleave, så kunne denne bog nok også være et godt bud.

Billede af: 3 af 6 stjerner /Tine3 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Gutkind Forlag
ISBN: 9788743400639
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: Der Insasse
Oversætter: Jacob Jonia
Sider: 361

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.