Citat omslag: Karin Slaughter: Sebastian Fitzek er uden tvivl en af krimiverdenens stærkeste fortællere”; Harlan Coben: ”Fitzeks thrillers er fremragende og fulde af vilde overraskelser”; Chris Carter: ”Sebastian Fitzek er simpelthen fantastisk”. Store ord fra Fitzeks kolleger, men jeg tilslutter mig koret. Hold da fast! Godt nok har jeg læst noget af Fitzek før, og […]
The post Patienten af Sebastian Fitzek first appeared on Bogrummet.

Citat omslag:
Karin Slaughter: Sebastian Fitzek er uden tvivl en af krimiverdenens stærkeste fortællere”;
Harlan Coben: ”Fitzeks thrillers er fremragende og fulde af vilde overraskelser”;
Chris Carter: ”Sebastian Fitzek er simpelthen fantastisk”.
Store ord fra Fitzeks kolleger, men jeg tilslutter mig koret.

Hold da fast! Godt nok har jeg læst noget af Fitzek før, og godt nok er jeg en hærdet krimilæser, men ”Patienten” blæste mig totalt omkuld. Flere gange måtte jeg stoppe op og spørge mig selv, om jeg turde læse videre. Helt ude på stolen sad jeg, flere gange med hjertet oppe i halsen og med en kvalme over handlingen.

Det er en ÆKEL bog, der sniger sig ind i læseren som en giftslange, og de billeder, den giver på nethinden gør, at jeg aldrig, aldrig skal se en evt. filmatisering.

Det er mørk thriller, der leger med menneskets mørkeste sind og vender ens begrebsverden på hovedet, så det basker.

På tysk hedder bogen ”Der Insasse” / den indsatte, mens den på dansk er oversat til ”Patienten”. Jeg kan meget bedre lide den tyske titel, der dybere markerer, hvilken ”Gøgereden”-anstalt, der er et af omdrejningspunktene for historien.

Hovedpersonerne er 6-årige Max, der forsvinder sporløst fra sit hjem og den psykiatriske patient Guido, der mistænkes for at have bortført og myrdet drengen, samt drengens far Till. For at få vished for, om Guido har myrdet Max, lader Till sig smugle ind på det psykiatriske hospital for at få Guido til at tilstå mordet.

Ingenting er som det ser ud til, hverken på hospitalet eller i den virkelige verden, og hvor det var let at blive smuglet ind på hospitalet, er det umuligt at komme ud igen.

En thriller-cocktail af værste (=bedste) skuffe, uhyggelig, dragende, ækel, overraskende – og utroligt manipulerende.

ADVARSEL: Absolut ikke for sarte sjæle!!!

 

Anmeldereksemplar

lån bogen på biblioteket

The post Patienten af Sebastian Fitzek first appeared on Bogrummet.