Mord, intriger og en svindelaffære uden lige er nogle af de ting, Peter Lundbergs spændingsroman Agenda byder på. Tilføjer du derefter en noget atypisk politimand, som tiltrækker sig en række viljestærke kvinder, og krydrer historien …

Mord, intriger og en svindelaffære uden lige er nogle af de ting, Peter Lundbergs spændingsroman Agenda byder på. Tilføjer du derefter en noget atypisk politimand, som tiltrækker sig en række viljestærke kvinder, og krydrer historien med en uventet kærlighedshistorie – ja, så har du opskriften på en række spændende læsetimer i haven under solens varme stråler.

Kriminalassistent Thor Thomsen er midt i noget, der minder om en midtvejskrise. Hans job synes intetsigende, og privatlivet er kørt fast i hverdagens rutiner. En morgen hvor han netop er mødt på stationen, bliver han kaldt ud til en trafikulykke, hvor føreren af køretøjet er brændt ihjel. Efter sigende er det den succesfulde finansdirektør Christian Lund fra T.T. Webb & co., og Thor får til opgave at informere de pårørende. Det, der skulle være en rutinemæssig opgave, bliver dog at blive til en langt større sag end ellers formodet, da liget viser sig ikke at være Christian Lund.

Thor brænder for at løse gåden om Christian Lunds opsigtsvækkende forsvinding, og han går til opgaven med en iver, han ikke har mærket i lang tid. Men hans store engagement har konsekvenser, og der er folk, der ikke ønsker, at Thor graver videre i sagen. Samtidig med at sagen bliver offentliggjort og ryster finanssektoren på det voldsomste, spænder Thors familie ben for hans privatliv, og Thor finder sig selv uden kæreste og i armene på ingen ringere end Christian Lunds efterladte kæreste, som tilfældigvis er enearving til en af landets største industrikoncerner. Er det mon aftalt spil eller ægte tiltrækning fra den smukke Birthe?

Agenda er billedkunstner Peter Lundbergs romandebut og er den første bog i en serie om kriminalassistent Thor Thomsen. Jeg synes, ideen bag historien er interessant og tankevækkende, og Peter Lundbergs beskrivelser af Thors kærlighedsliv gav mig en lyst til at vide mere om ham. Desværre var der efter min mening for meget overflødig snak og for mange gentagelser, som til tider gjorde læsningen tung og tog fokus fra det spændende plot. Ser man bort fra det, er bogen hurtig læst og indbyder til videre læsning ved at efterlade læseren med noget af en cliffhanger.

Peter Lundberg: Agenda, Forlaget PROfil, 361 sider, marts 2017