Den ungarske forfatter, Péter Nádas, som længe har været Nobelprisfavorit, besøger det københavnske teater REPUBLIQUE/REVOLVER.

Bogforum og teateret REPUBLIQUE / REVOLVER har i løbet af det seneste år haft en fælles vision om at formidle litteratur i alle dens former. Således har man på det københavnske teater i 2023 og 2024 kunne opleve stærke litterære stemmer som nobelprismodtager Herta Müller, Deborah Levy, Christian Kracht og Daniel Kehlmann.

– På REPUBLIQUE / REVOLVER går vi til den kontemporære verdenslitteratur med en skiftevis legesyg og gravalvorlig mine. Vi har i det samfund, vi lever i i dag, i den grad brug for litteraturens evne til at arbejde med vores historie, for at forstå hvem vi var i går og hvem vi bliver i morgen, udtaler Rikke Hedeager, der er teaterchef på REPUBLIQUE / REVOLVER.

Til maj kommer så endnu et litterært verdensnavn forbi København og teateret, når man kan opleve Péter Nádas i samtale med Jørgen Herman Monrad på REVOLVER-scenen.

– Det er Bogforums ambition at byde læserne ind i et inspirerende fællesskab, hvor litteraturen står i centrum. I samarbejdet med REPUBLIQUE / REVOLVER kan vi præsentere internationale forfatternavne fra allerøverste hylde og skabe et rum, hvor tanker, idéer og store fortællinger møder sit publikum. Et rum, der er som skabt til Péter Nádas, udtaler Andreas Nordkild Poulsen, festivalleder på Bogforum.

Når Nádas gæster Danmark til maj, vil han fortælle om tre aktuelle udgivelser på dansk: Debuten Bibelen fra 1967, der blev genudgivet i 2023 på forlaget Sisyfos, Lysende fragmenter (Gyldendal, 2023) og Skrækhistorier, der udkommer i løbet af 2024.

Nádas interviewes af lektor i tysk og filosofi, Jørgen Herman Monrad og arrangementet vil foregå på tysk med danske sammenfatninger undervejs, oplyser arrangørerne.

Foto: Barna Burger©