Der må efterhånden være blevet udgivet en lang række børnebøger om den lille, nysgerrige abe Peter Pedal, der bor sammen med manden med den gule hat. Der må også være næsten lige så mange anmeldelser af disse klassiske børnebøger. Mange anmeldelser skal nu ikke afholde denne anmelder fra også at grifle et par ord om […]
The post Peter Pedal hjælper blikkenslageren af Margret og H.A. Rey first appeared on Bogrummet.

Der må efterhånden være blevet udgivet en lang række børnebøger om den lille, nysgerrige abe Peter Pedal, der bor sammen med manden med den gule hat. Der må også være næsten lige så mange anmeldelser af disse klassiske børnebøger. Mange anmeldelser skal nu ikke afholde denne anmelder fra også at grifle et par ord om en af bøgerne i serien, nemlig den der hedder ”Peter Pedal hjælper blikkenslageren”.

I denne bog er det badetid for Peter Pedal.

Badekarret bliver fyldt med vand og sæbebobler og Peter Pedal tager noget af sit legetøj med, som han kan lege med mens han får bad. Det går dog hverken værre eller bedre end, at proppen tages op og vandet løber naturligvis ud. Det samme gør legetøjet, der skylles med ud i afløbet. Er man en abe søger man at få legetøjet tilbage ved at fylde badekarret med vand i håbet om at det svømmer tilbage igen.

De skarpsindige voksne læsere ved naturligvis, at der kommer oversvømmelse når vandet fosser løs, og da vandet fosser ud på gulvet må Peter Pedal og manden med den gule hat ringe efter blikkenslageren.

Blikkenslageren, hr. Auger, kommer med sit værktøj og Peter Pedal får lov at hjælpe med at skrue løs på de rør, som er nede i kælderen. Peter Pedal får dog lavet en ekstra vandskade inden der for alvor går op for ham hvorfor det er en blikkenslager, der skal ordne vandrør og ikke en lille, nysgerrig abe.

Vandskaden udbedres og Peter Pedal ender med at blive klogere på hvorfor vand hører hjemme i vandglas og vandrør og ikke ude på gulvet.

”Peter Pedal hjælper blikkenslageren” er en helt klassisk børnebog om Peter Pedal. En bog, der er rigt illustreret, underholdende og sød. Det er også en bog, der ikke indeholder de store udsving og overraskelser, men det er en bog, der sagtens kan tåle at blive læst og genlæst adskillige gange af børn og barnlige sjæle.

Lån bogen på Bibliotek.dk

The post Peter Pedal hjælper blikkenslageren af Margret og H.A. Rey first appeared on Bogrummet.