Kampen om det amerikanske præsidentembede begynder at spidse til. Demokraterne er ved at finde deres kandidat, og Donald Trump har nærmest ført valgkamp, siden han tiltrådte. Mange ønsker ham hen, hvor peberet gror, for han …

Kampen om det amerikanske præsidentembede begynder at spidse til. Demokraterne er ved at finde deres kandidat, og Donald Trump har nærmest ført valgkamp, siden han tiltrådte. Mange ønsker ham hen, hvor peberet gror, for han har været den måske mest kontroversielle præsident i USA’s historie.

Det kan man forvisse sig om i ’Præsidenter. Fra Washington til Trump’. Bogen er med sine 2,8 kg og 718 sider en rigtig coffee table book. Den er nem at orientere sig i, idet hver præsident er portrætteret, enten via et maleri af de tidligste og så fotografier, da det blev muligt. En kort introducerende tekst om markante begivenheder eller beslutninger i vedkommendes embedsperiode indleder hvert portræt. Denne korte introduktion efterfølges af en mere uddybende om den pågældende periode, og den person, der havde præsidentposten. Strukturen fungerer godt, når man ønsker at kunne danne sig et overblik og finde ud af om der er emner eller præsidenter, man ved en anden lejlighed vil søge mere dybtgående viden om.

De mange velskrevne kapitler giver en glimrende oversigt, ikke kun over de mange mænd, der har stået i spidsen for verdens mest magtfulde nation, men også over nationens historie. Og sikken en historie det er med slaveri, borgerkrig, teknologiske landvindinger, global kulturel påvirkning og indflydelse på politik og økonomi kloden rundt. Alt det bliver man mindet om, når man skimmer og nærlæser historierne om de fascinerende og dybt forskellige ledere, som USA har haft.

Rasmus Dahlberg og Philip Christian Ulrik: Præsidenter. Fra Washington til Trump. Lindhart og Ringhof, marts 2020. 718 sider.