Nogle kender måske den amerikanske forfatter Charlie Donlea for bøgerne om Rory Moore, som er retsmedicinsk rekonstruktør. Pigen er blev bortført er også skrevet af Charlie Donlea, men er ikke en del af serien om Rory Moore, hvilket jeg desværre havde misset, så jeg blev lidt overrasket. Pigen der blev bortført er en selvstændig historie… Læs mere Pigen der blev bortført af Charlie Donlea

Nogle kender måske den amerikanske forfatter Charlie Donlea for bøgerne om Rory Moore, som er retsmedicinsk rekonstruktør. Pigen er blev bortført er også skrevet af Charlie Donlea, men er ikke en del af serien om Rory Moore, hvilket jeg desværre havde misset, så jeg blev lidt overrasket. Pigen der blev bortført er en selvstændig historie – men man kan jo håbe, at der kommer flere i denne serie.

Forlagets beskrivelse:

“En kommer tilbage. En gør ikke.

High school-pigerne Nicole Cutty og Megan McDonald forsvinder en nat under en strandfest i den lille by Emerson Bay. Politiet iværksætter forgæves en omfattende eftersøgning, og alt håb synes ude – indtil Megan pludselig undslipper fra en bunker dybt inde i skoven … Et år senere er Megans historie blevet en bestseller, der har gjort hende berømt. Det er en succeshistorie, bortset fra én ubelejlig detalje: Nicole er stadig savnet.

Nicoles storesøster Livia, som er ved at færdiguddanne sig til retsmediciner, regner med, at Nicoles lig en dag vil blive fundet, og at hendes søsters skæbne er fastslået. I stedet kommer hendes første ledetråd i form af et andet lig – en ung mand med forbindelse til Nicoles fortid. Livia tager kontakt til Megan for at få mere at vide om den skæbnesvangre nat. Andre piger er også forsvundet, og Livia bliver mere og mere overbevist om, at der er en forbindelse imellem de forskellige sager.

Megan ved mere, end hun har afsløret i sin bog. Glimtvis begynder hun i sin hukommelse at se noget langt uhyrligere, end hvad hun hidtil har beskrevet. Og jo dybere hun og Livia graver i sagen, desto mere forstår de, at den sande rædsel nogle gange ligger i at finde netop det, man har ledt efter …”

Billede af: Pigen der blev bortført af Charlie DonleaPigen der blev bortført af Charlie Donlea

Kvinden i mørket er blandt de bedste krimier, jeg har læst – og derfor var mine forventninger til Pigen der blev bortført ganske høje. Efter at have læst Pigen der blev bortført, så synes jeg dog ikke, at det er helt fair, hvis jeg sammenligner dem, da de egentlig er ganske forskellige. Men uanset, så skriver Charlie Donlea virkelig godt – i et flydende og letlæst sprog.

Historien er bygget op med en fortælling i nutiden – med tilbageblik, hvor man hører om, hvad der skete dengang for et år siden. Jeg havde til en start lidt svært ved at holde rede i det – men efterhånden, så gav det mening, og tilbageblikkene er med til at opbygge spændingen og samtidig får det en til at tro, at man ved, hvordan det hele hænger sammen…

På grund af tilbageblikkene bliver Nicole også en hovedperson, selvom hun stadig eftersøges. Udover Nicole følger vi hendes storesøster, Livia, som er under uddannelse til retsmediciner. Noget at det, som virker rigtig godt er, at man følger Livias efterforskning og ikke politiets.

Personbeskrivelserne af især Megan, Nicole og Livia er rigtig gode. Jeg kan især godt lide, at vi følger Livias uddannelse/arbejde – det er måske ikke alle Livias obduktioner, der har betydning – men de giver at fint billede af, hvad Livias arbejde består af. Det er også ganske spændende at høre om retsmedicin i det hele taget. Derudover hører vi om en besættelse, hvis man kan kalde det det – som både lyder farlig og uhyggelig. Denne del fylder helt tilpas og er med til at give et indblik i en “verden”, som det kan være svært at forestille sig – og ikke mindst, så tilfører det noget til en af karaktererne (vil ikke sige mere), som får historien til at give endnu mere mening – og samtidig bidrager det til den uhyggelig stemning.

Der er et par enkelte ting, som jeg kunne have ønsket mig anderledes. Ind imellem får jeg indtryk af, at det er mere end et år siden, at Nicole forsvandt (det kan godt være, at det bare er mig) – og derudover, så føler jeg, at tempoet bliver skruet gevaldigt op til sidst. Det synes jeg er lidt ærgerligt, da jeg har en fornemmelse af, at jeg missede noget – og slutningen kommer til at virke lidt kompakt.

Pigen der blev bortført tager en med ud på flere omveje med overraskende drejninger – og vilde gætterier. Gætterier, som var helt ved siden af. Jeg er virkelig fan af slutningen – selvom jeg blev helt paf over den – og ikke mindst over, hvem skurken er. Men det giver fuldstændig mening!

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742604342
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: The Girl Who Was Taken
Oversætter: August Holst Thomsen
Sider: 416
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.