Svenske Ninni Schulman har efterhånden skrevet 5 krimier i serien med journalisten Magdalena Hansson, ‘Pigen med sne i håret’ er hendes debut og mit første møde med forfatteren. Bogen foregår i den lille by Hagfors, der ligger en fire timers kørsel vest for Stockholm. En 16 årig pige forsvinder efter en fest, og da man […]

Svenske Ninni Schulman har efterhånden skrevet 5 krimier i serien med journalisten Magdalena Hansson, ‘Pigen med sne i håret’ er hendes debut og mit første møde med forfatteren.

Bogen foregår i den lille by Hagfors, der ligger en fire timers kørsel vest for Stockholm. En 16 årig pige forsvinder efter en fest, og da man finder liget af en kvinde i en jordkælder, er der ikke meget håb for de ængstelige forældre. Politiet har dog ikke meget at gå efter i sagen, og da der dukker endnu et lig op i sneen, bliver sagen blot mere uforklarlig.

Det er en fornem debut forfatteren har skrevet. På en meget nærværende måde har hun skrevet en virkelighedstro krimi uden de trættende stereotypier, som genren er belemret med. Ganske vist er hovedpersonen en journalist, der prøver at hjælpe politiet, og det har vi jo set før, men Schulman får det ned på et jordnært plan, hvor selve plottet også virker realistisk.

Schulman beskriver følelser hos de mange skiftende personer på en helt naturlig måde, og jeg tog mig i at kunne relatere til flere af personerne. Vi har Magdalena som er nyskilt og flyttet langt væk fra eksen i Stockholm, hvilket naturligvis giver skærmydsler, men de er befriende nedtonet. Små dagligdags problemer med den seksårige søn og et nyt forhold giver også historien kulør. Ligeledes de to betjente, der arbejder på sagen, som også tumler med deres forskellige problemer. I det hele taget er fyldstoffet godt beskrevet, hvilket løfter bogen i betydelig grad.

I forhold til at min udgave af bogen er 2. oplag, synes jeg der er lidt for mange slåfejl, der er endda en computer der bliver slukket to gange osv. Det skæmmer lidt, men laver ikke ridser i historien der hænger godt sammen. Bliver spændende at læse de næste bøger i serien.

Lån bogen på bibliotek.dk