Sara Blædel er tilbage! Ikke med flere bøger om Ilka, Bedemandens datter, men med en ny krimi med Louise Rick som hovedperson. I dag, d. 15. november ´19 udkommer Pigen under træet, som er den 10. bog i serien. Rækkefølgen af Sara Blædels bøger kan blandt andet ses på Saxo.com Torsdag d. 7. november var… Read More Pigen under træet af Sara Blædel

Sara Blædel er tilbage! Ikke med flere bøger om Ilka, Bedemandens datter, men med en ny krimi med Louise Rick som hovedperson. I dag, d. 15. november ´19 udkommer Pigen under træet, som er den 10. bog i serien. Rækkefølgen af Sara Blædels bøger kan blandt andet ses på Saxo.com

Torsdag d. 7. november var jeg så heldig at være inviteret til et bloggerevent i forbindelse med udgivelsen – en smule mere om turen kan læses nederst i indlægget.

Forlagets beskrivelse:

“På Bornholm findes liget af skolepigen Susan, der forsvandt sporløst under en lejrskoletur i 1995. Liget har ligget gemt i en klippesprække i Ekkodalen under et myldrende dække af insekter.

Camilla Lind er tilbage på kriminalredaktionen på Morgenavisen og insisterer på at optrevle, hvad der egentlig skete, dengang Susan forsvandt. Da Camilla opsøger Susans gamle klassekammerat, Pia, for at få mere at vide, finder hun en familie knuget af sorg, fordi Pia samme morgen er gået i Dyndet og har druknet sig.

Louise Rick er på orlov fra sit job i Drabsafdelingen og er i utide blevet kaldt hjem fra sin jordomrejse, efter hendes bror har forsøgt at begå selvmord. Han er sønderknust, fordi hans kone, Trine, igen har forladt ham og deres to små børn. Louise prøver at hjælpe sin bror med at finde Trine, som ikke har givet lyd fra sig, siden hun forlod hjemmet.

I sin søgen blandt Trines ting finder Louise et gammelt klassebillede, og det går op for hende, at Trine i sin tid gik i klasse med Susan og Pia og var med på den lejrskoletur, hvor Susan forsvandt…”

Billede af: Pigen under træet af Sara BlædelPigen under træet af Sara Blædel

Allerførst må jeg desværre indrømme, at jeg kun har læst den første bog om Louise Rick, Grønt støv – og så selvfølgelig den nye, Pigen under træet. Jeg er flere gange startet på serien, men den har ikke fanget mig. Jeg vil dog sige, at da den udkom læste jeg stort set ikke danske forfattere – og endnu færre kvindelige forfattere (ja, jeg har ingen forklaring…). Det er heldigvis ændret nu, og jeg har med stor fornøjelse læst Pigen under træet – samtidig var jeg også glad for, at have læst Grønt støv, så jeg havde en smule kendskab til persongalleriet. Pigen under træet kan godt læses som et enkeltstående bind, men som altid vil jeg anbefale, at man læser hele serien i rækkefølge. Selvom jeg følte, at jeg ikke manglede vildt meget – så ved jeg jo reelt ikke, om det er tilfældet.

Jeg kender ikke områderne, hverken på Bornholm eller området på Sjælland, hvor Pigen under træet foregår, men alligevel så synes jeg, at Sara Blædels beskrivelser er så gode, at jeg uden besvær kan se stederne for mig. En del vil kunne nikke genkendende til beskrivelserne især fra Bornholm – og nok endnu flere til beskrivelserne af, hvordan det er at være teenager og på lejrtur med skolen. Jeg tvivler på, at særlig meget har ændret sig gennem tiden.

Louise Rick og Camilla Lind, som de fleste jo nok kender (hvis de er nået til dette bind), bliver fint beskrevet. Selvom jeg ikke har læst de foregående bøger, så kan jeg alligevel sagtens følge med – og jeg har udfra beskrivelserne en ide om, hvor i livet de står. Hvordan deres liv tager sig ud, når Pigen under træet er slut, må I selv læse. Jeg er vild med, at Louise og Camilla gennem deres udfordringer i privatlivet får tegnet et billede af familierelationer – fx hvordan forskellige familiemønstre kan tage sig ud. Hvordan man hver især (måske) må ofre sig lidt, for at et forhold kan holde. I Pigen under træet er det ikke kun Louises og Camillas liv, som er med til at fortælle om forskellige familiekonstellationer, og hvordan familielivet kan udvikle sig – i både en god og en dårlig retning. Markus (Camilla søn) kommer også med lidt af en “bombe” – det er ikke et tema, som fylder vildt meget – men jeg synes alligevel, at det er vigtigt, og igen en tråd til temaet om familierelationer og konstellationer – men jeg vil som sagt ikke spoile. Det kan næsten komme til at lyde som om, at Pigen under træet er en socialrealistisk roman – men det er altså en krimi!

Historien er velfortalt/velskrevet – nu har jeg kun Grønt støv at sammenligne med i denne serie, men jeg synes at sproget flyder lettere og er mere læsevenligt, men måske det er forfatterens udvikling, da jeg også synes sådan om serien om Bedemandens datter.

Plottet i Pigen under træet er super spændende, underholdende og fængende. Jeg kan som sagt godt lide, at Pigen under træet også har temaer foruden krimitemaet, selvom de selvfølgelig i en del tilfælde hænger uløseligt sammen. Vi hører om familierelationer og konstellationer, parforhold, venskaber, teenage-udfordringer, ensomhed m.f. Selvom det ER en krimi, så er den hverken vildt blodig eller skræmmende barsk – men altså de der insekter… Adrr.

Du kan blandt andet møde Sara Blædel på årets Bogforum, som løber af stablen i denne weekend. Sara Blædel taler om sin nye roman, og det er muligt at få den signeret.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine5 af 6 stjerner /Tine

Tak til Politikens Forlag for bogen.

Forlag: Politikens forlag
ISBN: 9788740053692
Udgave: 1. udg. 15.11.2019
Sider: 318

Torsdag d. 7. november ´19 var jeg inviteret på bloggertur i anledningen af udgivelsen af Pigen under træet.

Det var ikke meget, jeg vidste på forhånd – ikke andet end at jeg skulle møde op ved Bornholmerbussens holdeplads i København. Gad vide, hvor turen gik hen? Bussen kom – og det var BORNHOLMERBUSSEN. Mega fedt, når man ved at en del af bogen foregår på Bornholm. Men altså turen gik ikke til Bornholm, hvilket af tids hensyn nok var meget godt, men altså: Jeg har aldrig været på Bornholm…

Billede af: På tur med Sara Blædel - i Louise Ricks fodspor.På tur med Sara Blædel – i Louise Ricks fodspor.

Inden indstigning fik vi udleveret en billet – på billetten stod, hvor turen gik hen. Der var tegnet en fin rute, som vidste at vi skulle på udflugt i Louise Ricks verden – og faktisk også Sara Blædels, da hun er opvokset i området. Sara Blædel var en fantastisk tour guide. Vi kørte blandt andet til Malerklemmen – et vildt hyggeligt sted, som også bliver omtalt i Pigen under træet. Her fik vi de lækreste æbleskriver – og der var tid til at få signeret vores bøger. Resten af ruten kan ses på billetten på ovenstående billede.

Billede af: På tur med Sara Blædel - i Louise Ricks fodspor. Her på Malerklemmen.På tur med Sara Blædel – i Louise Ricks fodspor. Her på Malerklemmen.

I bussen ventede en lækker goodie bag med ene gode sager. Pigen under træet havde vi dog fået på forhånd, så vi havde mulighed for at læse den. I posen var også en fin sort Louise Rick-kasket – den er bare ikke med på billedet, da manden havde snuppet den….

Billede af: Goodie bag fra på tur med Sara Blædel - i Louise Ricks fodspor. Goodie bag fra på tur med Sara Blædel – i Louise Ricks fodspor.

Tusind tak til Sara Blædel og Politikens Forlag for en skøn tur i Louise Ricks fodspor.

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.