Begær, længsel, svigt og sorg. En følelse af rodløshed eller af at høre til. NORD- Nordisk Litteraturfestival kommer igennem hele følelsesregisteret, når der bliver fyret op for den levende litteratur den 17. september.

Når NORD for 7. gang slår dørene op for en intens og oplevelsesrig dag i litteraturens tegn, vil både nye og garvede forfattere fra hele Norden ryste op i publikum og stille spørgsmål til den verden, vi lever i. Programmet byder på forfattere som Merete Pryds Helle (DK), Karin Smirnoff (S), Monika Fagerholm (FI), Hanne Ørstavik (NO), Thomas Korsgaard (DK), Victoria Kielland (NO), Quynh Tran (FI) med flere. Teater Republique opfører forestillingen ’Med mig selv i mine arme’ og stiller skarpt på kønsroller og den almindelige forståelse af moderskab.

Programmet vil spænde bredt, når NORD fejrer den nordiske litteratur. Hele Kulturværftet vil summe af liv, hvor Kulturværftet vil danne rammen for dagens samtaler, performances og forfattermøder.

– Vi er meget begejstret for atter at kunne invitere til NORD–Nordisk Litteraturfestival. Det er en dag, hvor vi fejrer den nordiske litteratur og de fortællinger, som er med til at binde os sammen. På NORD samler vi aktuelle nordiske forfattere, som alle taler til vores samtid. Det er en særlig mulighed for at opleve, hvad der rør sig inden for litteraturen i vores nabolande – og på den måde er det også med til at give os en bedre forståelse for hinandens kultur, siger festivalleder for NORD-Nordisk Litteraturfestival, Gro Frank Rasmussen.

Det fulde program med forfatternavne bliver offentliggjort i august.

Foto: Kulturværftet