Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussens (M) nye lydbog Befrielsens pris, som udkom onsdag, er om ikke andet en genremæssig nyskabelse i politisk kommunikation og i bog- og audiobranchen.

Den tre timer lange “podbook”, som Befrielsens pris betegnes, er en lydbog fortalt til journalist Kirsten Jacobsen. Men ifølge anmeldelserne kan bogen næppe levere de samme dønninger, som Løkkes bog Befrielsens øjeblik, der kom på papir i foråret 2019.

– Det er lidt svært at forstå, at den glimrende journalist Kirsten Jacobsen vil lægge navn til denne bog, der altså udelukkende udkommer som lydbog – og vel nærmest er en lang solo-podcast. Eller endnu mere præcist: en lang samling af de Facebook-videoer, som Løkke holder af at lægge ud sent søndag aften. De kan være fine nok. Men tre timer…, skriver  Altingets ansvarshavende chefredaktør Jakob Nielsen i sin anmeldelse.

Hos Avisen Danmark er politisk redaktør Casper Dall heller ikke imponeret.

– Mens Lars Løkke Rasmussens bog Befrielsens øjeblik fra 2019 var en bombe i dansk politik, så er der i Løkkes nyeste bog – Befrielsens pris – end ikke knaldperler, lyder det blandt andet fra Casper Dall ifølge Ritzau.

Lydbogen udkommer i anledning af at Løkke fylder 60 år den 15. maj.

Foto: Udenrigsministeriet


‘Bogmarkedet Audio’ er sponsoreret af Radioplayer/mereRadio og Audiodays.

svg+xml;base64,PHN2ZyB4bWxucz0iaHR0cDovL3d3dy53My5vcmcvMjAwMC9zdmciIHdpZHRoPSI1NDEiIGhlaWdodD0iMzA1IiB2aWV3Qm94PSIwIDAgNTQxIDMwNSI+PHJlY3Qgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSIgc3R5bGU9ImZpbGw6I2NmZDRkYjtmaWxsLW9wYWNpdHk6IDAuMTsiLz48L3N2Zz4=