Københavns bibliotekers ’Børnebogcast’ har flere år på bagen, men podcasten skal ikke opdateres i 2024. Den fastholder sit oprindelige koncept; at understøtte børns lystlæsning.

Audioproduktionen vil udkomme 8-10 gange i år, og tiltrækker ca. 1500 downloads i gennemsnit pr. måned spredt over de platforme, den ligger på.
Det er den erfarne børnebibliotekar, podcaster Julie Arndrup, der er vært. Hun har gæster i studiet og sammen hjælper de forældre med at sortere i de mange bøger, der udkommer.

– Som børnebibliotekar møder jeg ofte forældre, der har anbefalet deres børn alt det forældrene kender fra deres egen barndom, eller de har læst alt Astrid Lindgren og Ole Lund Kirkegaard højt, og så synes de det er svært at finde noget nyt” skriver Julie Arndrup til ’Bogmarkedet Audio’.

Der udkommer mange nye børnebøger hvert år, og både forældre, dansklærere og børnene selv kan opfatte det som overskueligt at finde den helt rigtige bog.

– Det er jo det, vi hjælper folk med hver eneste dag på biblioteket, men med Børnebogcast giver vi også folk mulighed for at finde inspiration og flere gode læseoplevelser hjemme fra stuen og lige når det passer dem.

Børnebogcast er mest henvendt til forældre, lærere og også andre bibliotekarer, men man kan sagtens lytte med, hvis man er 10-12 år.

– Vi snakker løbende om form og indhold, men som med så meget andet er det også et ressourcespørgsmål, og jeg har ikke et fast antal timer om ugen til opgaven. Så indtil videre kører vi som nu, fordi det er mest fleksibelt, og vi har ikke fået klager over resultatet.

Børnebogcast findes på Podbean, Spotify, eReolen, iTunes og Deezer. Man kan også downloade og lytte direkte på Børnebogcast.


‘Bogmarkedet Audio’ er sponsoreret af Radioplayer/mereRadio og Audiodays.

svg+xml;base64,PHN2ZyB4bWxucz0iaHR0cDovL3d3dy53My5vcmcvMjAwMC9zdmciIHdpZHRoPSI1NDEiIGhlaWdodD0iMzA1IiB2aWV3Qm94PSIwIDAgNTQxIDMwNSI+PHJlY3Qgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSIgc3R5bGU9ImZpbGw6I2NmZDRkYjtmaWxsLW9wYWNpdHk6IDAuMTsiLz48L3N2Zz4=