Gyldendal har ansat Sofie Voller som ny redaktionschef i Skønlitteratur med primært ansvar for oversat skønlitteratur.

Sofie Voller kommer fra en stilling som Head of Foreign Rights på Politikens Forlag, hvor hun også har siddet i forlagets ledelsesgruppe. Hun har i fire år haft ansvaret for salg og forhandling af oversættelses-, film- og dramatiseringsrettigheder af en lang række danske og svenske forfattere. Før det var hun i ni år i Gyldendal Group Agency som Foreign Rights Manager. Hun har også arbejdet på forlag og agenturer i London og New York.

Simon Pasternak, forlagschef for Gyldendal Skønlitteratur, siger:
»Vi er meget glade for, at Sofie har sagt ja til at komme tilbage til Gyldendal. Hendes sans for den gode historie, hendes stærke internationale netværk, professionalisme og kendskab til både udenlandske og danske forfattere gør, at hun er den, vi manglede for at skabe det Gyldendal, vi gerne vil være«.

Sofie Voller siger:
»Stillingen som redaktionschef i Gyldendal Skønlitteratur er et drømmejob. Jeg vender tilbage til et forlag, der har været igennem en rivende udvikling, og det er en stor ære at være med til, sammen med resten af redaktionen, at videreføre og videreudvikle Gyldendals flotte danske og oversatte liste. Efter mange år som agent sætter jeg mig nu på den anden side af bordet, og jeg glæder mig til at bruge netop denne erfaring i arbejdet med at få de bedste internationale forfattere ud til de danske bogelskere«.

Sofie Voller, 41 år, tiltræder mandag 3. maj 2021.

Kilde: Gyldendal

Foto: Privat