Forfatteren Olga Ravn er blevet nomineret til The International Booker Prize 2021 for romanen De ansatte, der udkom sidste år i England i Martin Aitkens oversættelse.

Simon Pasternak, forlagschef for Gyldendal Skønlitteratur, siger:

 »Booker-prisen er en af de mest berømte og prestigefyldte priser i verden for oversat litteratur. Det er fantastisk, at Olga Ravn med nomineringen får denne ekstraordinære internationale anerkendelse for sit forfatterskab, der altid formår at gøre litteraturen brændende aktuel ved at kombinere original formtænkning med undersøgelser af tidens vigtigste spørgsmål. I De ansatte genopdager hun sci-fien og arbejdspladsromanen for at beskrive, hvad forskellen er på et menneske og en ting, og hvad det vil sige at have relationer, være mor, have drømme, være ansat, være i live. Og efter læsningen er man skudt helt ud i verdensrummet på den vildeste måde«.

De ansatte udkom på Gyldendal i 2018 og er ud over England også solgt til udgivelse i USA, Frankrig, Canada og Norge.  

Olga Ravn, f. 1986, debuterede som forfatter i 2012 og har udgivet tre digtsamlinger og tre romaner, senest den anmelderroste, prisvindende og debatskabende Mit arbejde.

13 forfattere er med på The International Booker Prize longlist. 22. april 2021 offentliggøres navnene på de forfattere, der shortlistes til litteraturprisen. 2. juni 2021 annonceres vinderen. The International Booker Prize er på 50.000 pund – ca. 435.000 kroner, der deles mellem forfatter og oversætter.

Foto: Lærke Posselt

For mere information: The 2021 International Booker Prize longlist announcement