De fortsatte covid-19 restriktioner og den store usikkerhed om loftet for forsamlinger i starten af maj betyder, at SPROGENSE bliver rykket til den 17. og 18. september 2021. Så sæt et stort kryds i kalenderen, og glæd dig til en sensommerfestival med masser af sprogoplevelser.

Det bedste for festivalen, gæsterne og deltagerne
Flytningen sker for at restriktioner ikke skal overskygge mulighederne. Vi ønsker de bedste rammer for, at gæsterne, skoleeleverne, de studerende og de mange, der arbejder professionelt med sproget, kan opleve sprogets mangfoldighed på bedste vis til SPROGENSE.
”Sammenholdt med lyspunkterne om vaccine og forårets komme har vi været forsigtigt fortrøstningsfulde om afholdelse af SPROGENSE i starten af maj. Her 2 måneder før afholdelse af sprogfestivalen havde vi håbet at have klarhed over forårets covid-19 restriktioner, ikke mindst for kulturlivet. Heldigvis har alle aktører været fleksible og løsningsorienterede, og derfor er det muligt at flytte de allerede planlagt aktiviteter med til SPROGENSE i september.” siger Susanne Geil, projektleder i SPROGENSE.

Gratis aktiviteter, foredrag, debat og underholdning
Der har været en stor interesse, opbakning og involvering fra såvel sprogfaglige, organisationer, mennesker med stor passion og interesse for sproget og frivillige. Derfor har det været muligt at sammensætte et bredt program, der byder på både folkelige, sjove og faglige oplevelser.

I år skydes den allerførste sprogfestival i gang med masser af gratis aktiviteter for alle. Der skal dog alligevel bestilles billetter til aktiviteterne, så vi kan sikre at vores gæster kan opleve de mange fantastiske aktiviteter på en coronasikker måde.

Årets tema på SPROGENSE er sprogets udvikling. Med dette favner vi bredt, og samtalen om dansk kommer til at afspejle sig i alle aktiviteter, foredrag og debatter. Vi glæder os rigtig meget til, at folkefestivalen for sproget skydes i gang”, siger Thomas Hestbæk Andersen, direktør i Dansk Sprognævn.