”Prinsesse Perfekt. Sofie er fræk” er en illustreret billedbo for mindre børn – børnehavealderen eller deromkring. Bogens hovedperson er pigen Sofie – og hendes alter ego, en anden pige ved navn Prinsesse Perfekt, der sikkert lever et eller andet sted inden i Sofie, men nogle gange bare har gemt sig rigtig godt. Sofie er nogle […]

”Prinsesse Perfekt. Sofie er fræk” er en illustreret billedbo for mindre børn – børnehavealderen eller deromkring.

Bogens hovedperson er pigen Sofie – og hendes alter ego, en anden pige ved navn Prinsesse Perfekt, der sikkert lever et eller andet sted inden i Sofie, men nogle gange bare har gemt sig rigtig godt.

Sofie er nogle gange fræk, tegner med grøn vandfarve på køleskabsdøren, laver ballade på legepladsen, skruer højt op for lyden på stereoanlægget i stuen, kaster med ærter i børnehaven, åbner fugleburet så fuglene flyver rundt i stuen, klipper hul i gardinerne fordi hun vil lave et fe-kostume af stoffet og vander blomster uden at se sig for så der kommer vand ud over hele gulvet.

Prinsesse Perfekt, derimod, sådanne unoder kunne hun ikke finde på. Hun gør altid som sin mor siger, hun kaster ikke krummer på gulvet, hun lytter stille og roligt til sin egen cd-afspiller uden at det larmer og kommer altid når pædagogen i børnehaven kalder på hende.

Man kan sige, at bogens temaer vil være genkendelige for de fleste forældre med mindre børn, for hvem har dog ikke oplevet madder der er røget på gulvet eller vand der er plasket ud over tøjet og gulvet? Temaerne i bogen vil endda sikkert også være relaterbart for børn i børnehavealderen, der kan spejle sig i bogens hovedperson.

Bogen er rigt illustreret med fine og relevante tegninger, korte tekster og ikke så mange sider. En bog med en passende længde for mindre børn, der ikke gider sidde stille længe ad gangen og en bog, der er passende som godnat-læsebog.

En udmærket og fin bog, der godt kan tåle at blive læst og genlæst adskillige gange.

Lån bogen på biblioteket