Privatlivspolitik


BOGMARKEDET – PRIVATLIVSPOLITIK

Når du besøger vores website indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og til at øge værdien af de annoncer, der vises på siden. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies og undlade videre brug af websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Personoplysninger

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores hjemmeside, indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.

Generelt om personoplysninger

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser).

I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb.

I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil anvender vi Navn og e-mail adresse til at fremsende nyhedsbrev.

Du gøres udtrykkeligt opmærksom på, at manglende afgivelse af de nævnte personoplysninger kan eller vil få følgende konsekvenser:

  • Det vil ikke være muligt at oprette en bruger og gennemføre købet

Formål

Oplysningerne bruges til:

  • At identificere dig som bruger og personliggøre din oplevelse, herunder for at kunne vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig
  • At levere den bedste service når vi modtager kundeserviceanmodninger.
  • At administrere en konkurrence, kampagne, undersøgelse eller anden sidefunktion.
  • At registrere dine køb og betalinger
  • At kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev.
  • At anmode om vurderinger og anmeldelser af tjenester eller produkter
  • At følge op når vi har talt med dig f.eks. e-mail eller telefonhenvendelser
  • Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Vi vil ikke behandle dine personlige oplysninger til andre formål end de nævnte uden først at indhente et udtrykkeligt samtykke fra dig. Ved viderebehandling til et andet formål, vil vi oplyse, hvad formålet er samt andre relevante oplysninger.

Brug og sletning

Vi indhenter kun de personoplysninger, som vi har behov for, og vi behandler dem kun i det omfang og kun i det tidsrum, som er nødvendigt for at opfylde de nævnte formål med behandling. 

Vi opbevarer dine personoplysninger kun i det tidsrum, som er nødvendigt, og de slettes permanent straks vi ikke længere skal anvende dem med mindre andet aftales særskilt med dig.

Videregivelse af oplysninger

Vi benytter en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Vi videregiver til følgende personer/virksomheder i overensstemmelse med behandlingsformålet:

  • Mailchimp (USA)
    Anvendes til udsendelse af nyhedsbrev
  • Sendgrid (USA)
    Anvendes til transaktionsmails vedrørende oprettelse af bruger på bogmarkedet.dk
  • Iteras (Danmark)
    Abonnement- og opkrævningssystem. Kunden giver selv personoplysninger ved oprettelse af abonnement, herunder navn, adresse, mail, telefonnummer, betalingsoplysninger (VISA/DK, faktura eller EAN).

Data om din brug af websitet, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” nedenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det.

Databeskyttelse og sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

  • Dine personlige oplysninger er indeholdt bag sikrede netværk og er kun tilgængelige for et begrænset antal personer, der har særlige adgangsrettigheder til sådanne systemer, og er forpligtet til at holde oplysningerne fortrolige.
  • Vi har implementeret en række sikkerhedsforanstaltninger for at opretholde et højt sikkerhedsniveau omkring dine personoplysninger, når du som bruger placerer en ordre og / eller indtaster, sender eller får adgang til dine oplysninger.
  • Alle personoplysninger overføres til vores servere via HTTPS (krypteret).
  • Alle betalingstransaktioner behandles via en gatewayudbyder og lagres eller behandles ikke på vores servere.

Dine rettigheder

I forbindelse med vores behandling af din personoplysninger har du følgende rettigheder:

  1. Hvis retsgrundlaget for behandlingen er et samtykke, har du, indtil behandlingen afsluttes eller dine personoplysninger slettes, ret til at trække dit samtykke tilbage. Tilbagetrækning af samtykket berører ikke lovligheden af den behandling, som vi allerede har foretaget, som er baseret på samtykket inden tilbagetrækningen
  2. Du har ret til at anmode vores dataansvarlige om indsigt i de personoplysninger, vi har og behandler om dig
  3. Du har ret til at anmode om, at vi berigtiger forkert eller misvisende oplysninger eller sletter dine personoplysninger. I det tilfælde, at vi har overdraget oplysningerne til en anden modtager, vil vi på dine vegne give modtageren besked på, at berigtige forkerte eller misvisende oplysninger om dig eller om at slette disse.
  4. Du ret til at begrænse vores muligheder for at behandle dine personoplysning eller til at gøre indsigelse mod behandlingen.
  5. Du er berettiget til at få de personoplysninger, vi har registeret om dig udleveret personligt i et nemt læseligt og brugbart format. Du er også berettiget til at anmode om, at få dine personoplysninger overdraget til en anden modtager uden omkostninger for dig.
  6. Du har altid ret til at klage over vores behandling af dine personoplysninger. En klage kan sendes til datatilsynet. Kontaktoplysninger kan findes på www.datatilsynet.dk.

Hvis du vil gøre nogen af dine rettigheder gældende kan du fremsende en anmodning herom til vores dataansvarlig på følgende måde:

Via mail til: info@bogmarkedet.dk
Tlf.: (+45) 51 95 04 14

Hvis vi modtager en henvendelse fra dig over telefon, hvor du anmoder om udlevering af oplysninger m.v., vil vi bede dig om at legitimere dig med billede-id med navn og adresse, for at være sikker på, at vi udlevere oplysningerne til den rigtige person og det rigtige sted. Dette kan eftersendes med post.

 

COOKIEPOLITIK

Cookies – hvad er de?

Cookies er små tekstfiler, som et websted eller dets tjenesteudbyder overfører og gemmes til din computers harddisk via din webbrowser (hvis du tillader det), mobil eller tilsvarende, med det formål at gør det muligt for webstedets eller tjenesteudbyderens systemer at genkende din browser og registrere og huske visse oplysninger, indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.  Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. en virus.

Hvad bruger vi dem til?

Vi bruger f.eks. Cookies til at forstå dine præferencer baseret på tidligere eller nuværende aktivitet på vores hjemmeside. Dette gør, at vi bedre kan tilpasse og forbedre vores indhold og tjenester på hjemmesiden.

Vi bruger også cookies til at hjælpe os med at kompilere aggregerede data om trafik og nteraktion på sitet, så vi kan tilbyde bedre oplevelser og værktøjer i fremtiden.

Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af websitet.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering

Hvis du sletter eller blokerer cookies vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Nedenfor har vi uddybet hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Cookies fra tredjeparter

Websitet indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte:

Google Analytics
Websitet bruger cookies fra Google Analytics til at måle trafikken på websitet. Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her.

Facebook
Der anvendes Facebook tracker på BogMarkedet.dk

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: info@bogmarkedet.dk.

Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver

Websitet ejes og publiceres af:

Det nye BogMarkedet ApS
Viborgvej 159A
8210 Aarhus V
CVR-nr.: 37614270
Tlf.: (+45) 51 95 04 14
E-mail: info@bogmarkedet.dk