Lene Wissing og Signe Storstein er blevet ansat og skal være med til at fortsætte Gyldendals udvikling.

Gyldendal har ansat Lene Wissing og Signe Storstein som hhv. seniorredaktør og redaktør i forlagets skønlitterære redaktion. Lene Wissing kommer fra en stilling som redaktionschef på Politikens Forlag, og Signe Storstein har arbejdet inden for en række andre væsentlige områder af kulturlivet.

– Med Lene Wissing og Signe Storstein opjusterer vi det litterære på Gyldendal. Det har længe været en drøm at få Lene Wissing tilbage til Gyldendal. Nu er hun her igen med al sin erfaring inden for forlæggeriet, sit store talent for at læse og udvikle tekster, sin omsorg for forfatterne og sin dybe optagethed af det forunderlige fænomen, der hedder litteratur, udtaler forlagschef Simon Pasternak i en pressemeddelelse.

– Signe Storstein kommer med en solid erfaring med fortællinger inden for både litteratur og film og et kæmpe netværk inden for kulturverdenen. Begge har et nysgerrigt og inkluderende litteratursyn og et stort engagement i at brede den ud til alle og ikke kun dem, der er født med den. Vi glæder os til at udvikle Gyldendal sammen med de to i en tid, hvor fortællinger og alt det der kan forbinde os, er vigtigere end nogensinde, fortsætter han.

Lene Wissing har været ansat i forlagsbranchen siden 1996 på bl.a. Gyldendal, Lindhardt og Ringhof og senest Politikens Forlag, hvor hun har været ansat de seneste fem år. Lene Wissing har gennem sin karriere arbejdet med alt fra poesi til krimier, og hun er kvinden bag en række af landets vigtigste danske forfattere. Hun er oprindelig uddannet cand. mag. i dansk og idehistorie.

– Jeg glæder mig utrolig meget til at tage del i Gyldendals fornemme opgave med at udgive den vigtigste horisontudvidende litteratur til den bredeste kreds af mennesker med læselyst. Jeg tror, at forlagets optagethed af at nære og udvikle det dyrebare redaktionelle samarbejde med forfatterne er vigtigt og frugtbar i en tid, hvor litteraturen og læsningen er under forvandling, udtaler Lene Wissing

Signe Storstein er cand. mag. i dansk og kommer til Gyldendal med en vigtig og bred erfaring fra kulturlivet, hvor hun bl.a. har redigeret bøger, lavet tv, forfatterinterviews, foredrag, debatter og oplæsninger og så har hun arbejdet på film- og tv manuskripter. Signe Storstein har i en årrække boet med sin familie i Los Angeles, Californien, men skifter nu USA ud med Klareboderne:

– Der er ikke et sted i verden, jeg hellere vil arbejde end på Gyldendal. Tænk engang at få lov til at gå på arbejde og diskutere og udvikle litteratur med afsindigt dygtige og dedikerede kolleger og nogle af Danmarks bedste forfattere. For mig er litteraturen et sted, vi møder og hører andre stemmer end dem, vi allerede kender, det er her vi kan spejle os selv og samtidig blive udfordret. Litteraturen er alt afgørende for vores demokrati, og jeg er så utrolig glad for, at jeg skal være med til at sætte et lille bitte aftryk i verden, siger Signe Storstein.