Det blev den populære forfatter, der med sine ærlige skildringer fra Mellemøsten, fik tildelt prisen.

Puk Damsgaard var ikke selv til stede til prisoverrækkelsen, men havde sendt en takketale i form af en video, som blev afspillet til overrækkelsen. Her takkede hun sit samarbejde med Politikens Forlag, hvor hendes bøger udkommer, men også alle de mennesker, der har medvirket i hendes bøger om det barske liv i Mellemøsten. De er årsagen til, at bøgerne kunne blive til.

I motivationen for valget af Puk Damsgaard lyder det:

‘Med sine bøger fra brændpunkter i Mellemøsten formår Puk Damsgård at skildre begivenheder, som offentligheden kun kender gennem skarpvinklede breaking news, med en indlevet og solidarisk menneskelighed, der lader de involverede parter i krigshandlingerne træde frem med deres bevæggrunde, deres frygt, afmagt og vrede.

Med sans for virkelighedens detaljer og de små tings betydning balancerer skildringerne fornemt og medrivende mellem det personlige og det generelle i en fortællende fagprosaform, der bringer læseren helt tæt på begivenhederne og tæt på en forståelse af konflikternes årsager.’

Med prisen og æren følger 75.000 kr., som Gruppen for Faglitterære Forfattere på vegne af Statens Kunstfond udelte til dette års Bogforum.

Kilde: Dansk Forfatterforening
Foto: Jesper Provstgaard/Bogmarkedet