Det private lydunivers, r8Dio, har indgået en aftale med Berlingske om at købe 11 centrale programserier fra 24syv-arkivet. Dette oplyses i en pressemeddelelse.

Det er programserier, som har en direkte kobling til r8Dio. Det drejer sig om programmer, som i sin tid er lavet på Radio24syv af den nuværende ejerkreds bag r8Dio, herunder Mikael Bertelsen, Mads Brügger, Frederik Cilius, Rasmus Bruun, Brian Lykke, mfl.

– Siden det blev meldt ud, at 24syv ville lukke, har vi modtaget mange henvendelser fra lyttere, der har spurgt os, om ikke r8Dio kunne forsøge at købe programmer som f.eks. ‘Den Korte Radioavis’, ‘Livets vand’, ‘Klovnen Fra Lampedusa’ og ‘Mit Livs Sexferie’, så de kunne blive en del af r8Dios arkiv, siger direktør Clara Mai Kunstmann.

Medejer af r8Dio og en af bagmændene bag Den Korte Radioavis, Frederik Cilius, er også glad for, at programmerne bliver bevaret:

– Der skal lyde en stor tak for den velvillighed, Berlingske Media har udvist i processen, der altså er endt med, at indholdet er vendt hjem.

Snart kan man finde de første 50 afsnit af Den Korte Radioavis på r8Dio. Resten af de over 1000 programmer udkommer løbende, forklarer Clara Mai Kunstmann.

– Det tager lidt tid at lægge over 1000 programafsnit på vores platform, men det er en opgave, vi prioriterer højt.


Bogmarkedet Audio’ er sponsoreret af Radioplayer/mereRadio og Audiodays.

svg+xml;base64,PHN2ZyB4bWxucz0iaHR0cDovL3d3dy53My5vcmcvMjAwMC9zdmciIHdpZHRoPSI1NDEiIGhlaWdodD0iMzA1IiB2aWV3Qm94PSIwIDAgNTQxIDMwNSI+PHJlY3Qgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSIgc3R5bGU9ImZpbGw6I2NmZDRkYjtmaWxsLW9wYWNpdHk6IDAuMTsiLz48L3N2Zz4=