Da Alice giftede sig med den smukke amerikaner Bennet, troede hun at hendes liv ville blive et eventyr. Om ikke andet måtte alt være bedre end det kedelige liv i England. Selve rejsen til Amerika viser sig dog umiddelbart at være den mest spændende del, for livet i en lille amerikansk flække i Kentucky viser […]
The post Ræk mig stjernerne af Jojo Moyes first appeared on Bogrummet.

Da Alice giftede sig med den smukke amerikaner Bennet, troede hun at hendes liv ville blive et eventyr. Om ikke andet måtte alt være bedre end det kedelige liv i England. Selve rejsen til Amerika viser sig dog umiddelbart at være den mest spændende del, for livet i en lille amerikansk flække i Kentucky viser sig ikke at være synderligt mere interessant end livet i England var før det. Nu sidder Alice blot og keder sig et i hus i Amerika i stedet for i et hus i Englang, og denne gang deler hun det ikke med sine forældre med sin mand, hans far, og deres sure husholderske.
Men pludselig viser der sig en mulighed for at komme ud af huset. En af byens kvinder, Margery, står i spidsen for et nyt initiativ, et ridende bibliotek. Margery søger kvinder, der er villige til at ride rundt til områdets fjerne egne med bøger, for på den måde at give alle en chance for at læse. Trods Bennets protester, og Alices egne forbehold, ender hun med at melde sig som bibliotekar. For alt må være bedre end at sidde fanget i Bennets hus dag ud og dag ind!
Jojo Moyes har skrevet en bog om litteraturens udbredelse, alles ret til at læse, og hvor meget en bog og en god fortælling kan betyde. Som bogelsker, er det et tema der falder rent ind. Samtidig får hun skabt et fantastisk univers befolket af stærke kvinder, der mod alle odds kæmper for det de tror på. Selvom deres bevæggrunde er vidt forskellige i starten, ender de med et fælles mål, og en drøm om at blive ved med at bringer bøger ud i al slags vejr.
Det er en bog om venskab og kærlighed, om at vælge sin egen skæbne og få mere ud af livet end hvad der ellers lå i kortene. Jeg var tryllebundet af den gode fortælling, de interessante personer og det eventyr det må have været at ride rundt i Kentuckys bjerglandskaber med en god stak bøger. Og det gør det bestemt ikke dårligere, at bogen bygger på virkelige hændelser – i hvert fald den del der omhandler et bibliotek drevet af kvinder til hesteryg. I knap 10 år startende i 1930erne red omkring 200 kvinder ud med bøger til Kentuckys borgere.

Lån bogen på biblioteket

The post Ræk mig stjernerne af Jojo Moyes first appeared on Bogrummet.