I Randers er byens store multiarena og bibliotek gået sammen om at tilbyde arenaens brugere litteratur

D. 30. august indvier Randers’ to  kulturinstitutioner, Randers bibliotek og Arena Randers, et nyt biblioteksrum under sidstnævntes tag.

Arena Randers, der udover at huse flere sportsgrene, også afholder foredrag og tidligere på året lagde hus til dette års finale i X-factor, vil tilbyde et indbydende rum med siddepladser, hyggekroge og et bredt udvalg spændende, lærerig, hyggelig og interessant litteratur, melder Arenaen på sin LinkedIn-profil med håb om at kunne bringe biblioteksoplevelsen ud til både den idrætsaktive og de mange kulturforbrugere, der besøger Arena Randers.

– Vores fælles formål er at skabe noget, der samler mennesker. Arenabiblioteket bliver et hyggeligt og inspirerende rum, der inviterer til ophold og kan bruges som mødested. Man kan slå sig ned og læse en bog eller et magasin, og man kan også låne materialet med hjem, hvis man har lyst, siger Lone Føgh Westphall, bibliotekschef i Randers Kommune.

– Vi har en vision om at være en magnet for fællesskaber og oplevelser – med en konstant puls i huset. Derfor er samarbejdet med Randers Bibliotek helt ideelt, fordi vi har en fælles interesse i at skabe værdi til byens borgere og gæster udefra, siger Morten Arnesen, direktør for Arena Randers.

I Arenaen bliver biblioteket placeret tæt på caféen og alle er velkomne til at bruge biblioteksrummet aktivt – også selvom det er det eneste formål med besøget i Arena Randers.

– Arenabiblioteket er et smukt eksempel på kulturel ‘deleøkonomi’. Vi ønsker, at gæsterne vil værdsætte og bruge muligheden til at blive inspireret og tage ejerskab for det rum, som biblioteket og byens arena tilbyder i fællesskab. Vi håber, at tilbuddet bidrager til øget livskvalitet, siger arenadirektør Morten Arnesen.

– Vi starter med at blande en pakke af gode romaner, sportsbiografier, børnebøger, livsstilsmagasiner og meget mere, som vi håber vil interessere brugerne af Arena Randers. Hvis det viser sig, at borgerne efterspørger noget andet, så vil vi selvfølgelig lytte og justere på udvalget i Arenabiblioteket, siger bibliotekschef Lone Føgh Westphall.