Lone Engel Westphall afløser Mette Haarup som bibliotekschef i Randers Kommune

Lone Engel Westphall får som bibliotekschef pr. 1. januar ansvaret for Randers hovedbibliotek de tre lokale filialer, 56 medarbejdere og en bogbus. Den nye chef har 13 års erfaring med biblioteksvæsenet og kommer senest fra en stilling som projekt- og udviklingschef i Sangens Hus i Herning. Før det har hun været afdelingsleder på Viborg Bibliotekerne i seks år, og har ligeledes en fortid som udviklings- og proceskonsulent på Herning Bibliotekerne, skriver Randers Netavis.

– Jeg ser folkebiblioteket som en af de helt centrale kultur- og læringsinstitutioner i Danmark. Det handler både om at bringe viden, litteratur og oplevelser ud til borgerne, men også om at engagere os i de centrale velfærdsudfordringer, vi har. Her ser jeg, at biblioteket kan spille en vigtig rolle, som jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for, siger Lone Engel Westphall, der har en cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet.

Thomas Krarup, der er direktør for Sundhed, Kultur og Omsorg i Randers Kommune, er godt tilfreds med sin nye bibliotekschef

– Det er en fagligt stærk og meget kompetent leder, vi har ansat. Det har været vigtigt for os, at vi kunne finde en bibliotekschef med et hjerte, som banker for folkebibliotekets kerneværdier, nemlig formidling af litteratur, viden og kultur, og som samtidig er ambitiøs på bibliotekets vegne, siger Thomas Krarup i følge Randers Netavis.

Som leder af Randers Bibliotek kommer Lone Engel Westphall til at indgå i kommunens lederforum for kulturinstitutioner, ligesom hun bliver en central del af Randers Kommunes ansigt udadtil i kulturelle sammenhænge.

Foto: Randers Bibliotek