Arthur Bruhn er ikke en helt almindelig aktiv og uadvendt skoledreng. Han er en stille fyr, der helst holder sig for sig selv. Han er ikke et problem-barn, men trives måske ikke så godt i …

Arthur Bruhn er ikke en helt almindelig aktiv og uadvendt skoledreng. Han er en stille fyr, der helst holder sig for sig selv. Han er ikke et problem-barn, men trives måske ikke så godt i skolen, der er præget af travlhed og alt for mange test. Han har svært ved at snakke med de andre og synes hurtigt det hele bliver så overfladisk.

I klassen går også den smukke pige Yama. Hun har ingen problemer med at snakke med de andre, men ofte er det i et sprog der skaber mange konflikter og hun roder sig ofte ind i problemer, når hun siger tingene lige ud. En dag skal Yama og Arthur arbejde sammen om en opgave og lige så stille finder de ud af, hvordan de kan styrke hinandens stærke side og hjælpes ad med det der er en udfordring.

I skolen får de god støtte af den altid sultne AKT-lærer Povl, der hjælper de elever, der har brug for det. Han får dem til at lede efter deres superkræfter og da skolen får fint besøg af undervisningsministeren, ser Arthur og Yama deres snit til at lave en video om, hvad der virkelig foregår på skolen.

Selvom Arthur og Yama, hver især har nogle udfordringer, så har de også noget styrke, der kan bruges rigtig godt. Og pludselig er deres video blevet et stort hit og så ruller lavinen.

Arthur Bruhn minder mig lidt om Iqbal Farooq, der er hovedperson i Manu Sareens børnebøger. Børnene er antihelte, der hele tiden støder på irriterende voksne, der skal håndteres mere eller mindre hensigtsmæssigt. Anti-helte-hovedpersoner fungerer godt i børnebøger og er med til at tilføre en god mængde humor og skønne pinligheder. Begge dele findes i bogen om Arthur. Alt i alt en god børnebog, der med et enkelt sprog og en god portion humor får fortalt en vigtig historie.

Hvis man kender lidt til forfatteren Rasmus Alenkær, ved man godt, at han normalt skriver faglitteratur. Man kan dog tydeligt mærke, at hans hjerte banker for børns trivsel, ikke mindst på skoleområdet. Hans egne holdninger til inklusion, test og travlhed i skolen, kommer til udtryk igennem Arthur med den pointe, at alle har deres egne styrker og drømme.

Rasmus Alenkær er psykolog, PhD, debattør, foredragsholder og konsulent. Han har skrevet en lang række artikler og bøger på det pædagogisk-psykologiske fagområde. Samtidig kommer han ofte på skoler og i klasser og snakker med elever, så han har fingeren på pulsen, hvad angår udviklingen i skolen. Bogen er illustreret af Tatiana Goldberg.

Rasmus Alenkær, Arthur Bruhn og superkræfterne, Luc Publishing, 2017, 172 sider