Solfrost er Rebecca Houmøllers debutroman om “sorgløst ungdomsliv, alvorstungt voksenliv og jagten på alt det mistede i fortidens kærlighed.”
Inspiration til romanen har Rebecca Houmøller blandt andet fået fra en nattedrøm, da hun i en periode …

Solfrost er Rebecca Houmøllers debutroman om “sorgløst ungdomsliv, alvorstungt voksenliv og jagten på alt det mistede i fortidens kærlighed.”

Inspiration til romanen har Rebecca Houmøller blandt andet fået fra en nattedrøm, da hun i en periode boede i Minneapolis. Der drømte hun om et ungt par, der får et barn, der bare ikke er deres fælles barn. Parret i drømmen bliver til Sylvester og Karla i Solfrost.

Sylvester tager en lun sommeraften til fest i København. Her møder han Karla og et par af hendes veninder. Karla er skøn og de finder sammen. Vi følger dem i en periode, hvor forholdet udvikler sig fra forelskelse til kærlighed. Men en dag rammer mørket. Til en fest putter en mand noget i Karlas drink, hvorefter han voldtager hende under hendes blackout. Tiden går. Hun finder ud af, at hun er blevet gravid og hvad pokker gør man så?

Solfrost er en undersøgelse af hvad det gør ved kvinden, ved kvindes kæreste og ved deres forhold og kærlighed, når en graviditet som følge af en voldtægt trænger sig ind i deres liv.

Den første lange del af romanen er interessant læsning og et fornuftigt bud på, hvordan forelskelse, tiltrækning, begær, kærlighed og et moderne ungdomsparforhold kan se ud og jeg var også med som læser på undersøgelsen af, hvad det gør ved Sylvester og Karla. Det er til tider stærk læsning og ganske godt skildret.

I den sidste del af bogen springer vi frem i tiden og det var lidt som om, at det var en anden bog, jeg kom ind i. Jeg vil gå så langt som at sige, at hvis jeg havde været redaktør på romanen havde jeg anbefalet at skære den sidste del fra og at lade nutidssporet stå alene uden springet til fremtiden, som er mindre skarpt og mindre stærkt.

Romanen er i øvrigt velskrevet og vi springer i synsvinkel mellem Sylvester og Karla, hvilket fungerer rigtigt godt. Endda med et tidsmæssigt overlap lidt i stil med det vi kender fra romanen og tv-serien Normale mennesker. Det betyder, at vi oplever nogle af scenerne fra begges synsvinkel.

Solfrost er alt i alt slet ikke så tosset en debut. Er du yderligere nysgerrig på bogen? Så læs endelig videre på dr.dk, hvor der ligger et ganske godt interview med hende om debutromanen.

Rebecca Houmøller (f. 1992) er fra Aarhus, bosat i København og udover forfatter oplevelses – og legedesigner.

Rebecca Houmøller, Solfrost, Byens forlag, April 2020, 351 sider.