Tony J. Sattilaro arbejder i 1978 som læge og kirurg på et stort hospital, hvor han for kort tid siden er blevet udnævnt til chef. Han er kun i chefstolen ganske kort, før hans far får konstateret kræft, og Tony – der selv har suspekte og meget svære smerter i både ryg og skulder, aner […]
The post Recalled by life af Anthony J. Sattilaro first appeared on Bogrummet.

Tony J. Sattilaro arbejder i 1978 som læge og kirurg på et stort hospital, hvor han for kort tid siden er blevet udnævnt til chef. Han er kun i chefstolen ganske kort, før hans far får konstateret kræft, og Tony – der selv har suspekte og meget svære smerter i både ryg og skulder, aner at han selv er ved følge i faderens genetiske fodspor. Ganske rigtigt, en undersøgelse finder kræft i ryggen, et ribben, skulder og i hjernen. Den nyudnævnte hospitalschef har fået en dødsdom.

Nu ville bogens titel næppe have været som den er, hvis Tony havde bukket under for sygdommen. Det går nemlig ikke som forventet, for et tilfældigt møde ændrer hans livsbane. På vej hjem fra arbejde samler han en dag to blaffere op. Da de hører om Tonys sygdom bemærker den ene, at det da ikke er slemt, og at Tony nok kommer over det, hvorpå Tony giver ham fagmandens beskrivelse af en kræftpatients fremtidsudsigter. Men den unge mand er ikke til at stoppe, og lokker Tony med ind i en ‘health-shop’, og sætter Tony i kontakt med en gruppe der lever og spiser ‘makrobiotisk’: Vegetarisk, men på en sådan måde at de fleste grøntsager fortæres næsten rå. Kun de brune ris trykkoges. Nul sukker, næsten ingen frugt, og til Tony heller ingen fisk.

Det lyder som ren hokuspokus, men for en potentielt dødsdømt mand er det en absolut sidste udvej. Og kræften forsvinder.

Undervejs møder Tony andre tidligere kræftpatienter, der også lever makrobiotisk, og søger man i dag på nettet, er der flere der mener at have kureret både kræft og alskens andre sygdomme udelukkende ved en specifik diæt.

At Tony så nogle år efter sin mirakuløse kur valgte at gå tilbage til en gennemsnitlig amerikansk diæt, og fik så alvorlig kræft at selv ikke en ny makrobiotisk kur kunne redde ham, melder bogen intet om.

Recalled to life er underholdende, skrevet af en videnskabsmand der tvinges til et voldsomt eksistensielt opgør, da diæten kolliderer med alt han har lært.

Lån bogen på biblioteket

The post Recalled by life af Anthony J. Sattilaro first appeared on Bogrummet.