Lindhardt og Ringhof har fordoblet sin omsætning på seks år og viser rekordhøjt niveau i 2023-regnskabet.

Lindhardt og Ringhof omsatte i 2023 for 706 mio. kr. og opnåede et driftsresultat (EBIT) på 56 mio. kr. Dermed satte forlagshuset ny rekord. Omsætningen er fordoblet siden 2017, og alene det forgangne år er den forbedret med over 100 mio. kr.

– Samtidig er det lykkedes os at gennemføre en succesfuld digital transformation af hele forlaget, uden at det er gået ud over salget af trykte bøger. Det er også værd at bemærke, at vi i løbet af samme årrække har fordoblet antallet af medarbejdere, så vi nu er over 450 ansatte, siger adm. direktør Lars Boesgaard i en pressemeddelelse.

Af de 32 millioner bøger, som Lindhardt og Ringhof samlet solgte i 2023, stod streaming for en væsentlig del i det digitale forlag Saga. Aldrig har læserskaren været større, og ud af Sagas 130.000 digitale udgivelser på 30 sprog er en række danske forfattere som Steffen Jacobsen og Michael Katz Krefeld nu gjort tilgængelige for læsere i mange lande.

Lindhardt og Ringhofs undervisningsafdeling voksede betydeligt i 2023, hvor købet af Praxis og Clio blev konsolideret i regnskabet. GoTutor, som tilbyder lektiehjælp, fortsatte sin solide organiske vækst.

– Vi forventer at fortsætte fremgangen yderligere i 2024, hvor vi har stærke forfatterskaber og titler på vej, siger Lars Boesgaard.

I 2024 bygges der på og læsere kan bl.a. se frem til nyt fra flere af forlagets forfattere og hele 30 nye skønlitterære forfatterskaber, heraf flere er debutanter.