Direktør for brancheforeningen Danske Forlag, Christine Bødtcher-Hansen, fylder 50 år d. 26. april.

Når forlagenes frontkvinde i mere end ti år fylder rundt, kan hun med tilfredshed se på resultatet af sin store indsats for bogbranchen. Hvis foreningen engang havde ansats til et lidt støvet image, må man sige, at Christine Bødtcher-Hansen har fået børstet det godt og grundigt af.

Hun har fingeren på pulsen og et stærkt blik for at sikre, at forlagene er orienteret om de politiske eller administrative udfordringer, som kan få indflydelse på hele branchen. Senest har hun f.eks.  sat sig i spidsen for at beskrive, hvordan bogbranchen bliver mere grøn og bæredygtig, og hun er afgørende for implementeringen af nye EU-krav og regler.

Christine står i spidsen for en forening med næsten 80 medlemmer, og det er hende magtpåliggende, at det ikke kun er de store aktørers stemmer, der bliver hørt. Hun arbejder med en særlig energi, struktur og præcision, som ikke mindst kommer til udtryk ved bestyrelsesmøderne, hvor hun effektivt leder de ofte noget mindre strukturerede forlagsfolk gennem møderne. Christine sætter en høj standard, og hun hader møder uden dagsorden.

Hun har et kæmpe netværk blandt politikere, embedsmænd og bogbranchens øvrige aktører ikke mindst de danske forfatterorganisationer. Hun er formand for RettighedsAlliancen, i bestyrelsen for Dansk Selskab for Ophavsret, og i Læs for Livet, der aktivt arbejder for at udsatte børn og unge møder litteraturen.

Christine blev cand. Jur. fra Københavns Universitet i 1996, ansat hos advokatfirmaet Viltoft ind til 2004 afbrudt af et halvt år i EU-kommissionens juridiske tjeneste, herefter juridisk konsulent i Forlæggerforeningen (nu Danske Forlag), hvor hun blev sekretariatschef i 2010 og direktør senere samme år.

Privat er hun gift med Jens, Managing Partner hos Poul Schmith/Kammeradvokaten, og de har to store drenge, Jacob og Tobias. Hjemmet i Charlottenlund og sommerhuset i Rørvig er altid fyldt med familie og gode venner. Når hun går sine mange energiske ture, er det ofte med en lydbøg i ørene, for der udkommer ikke meget litteratur i Danmark, som Christine Bødtcher-Hansen med god vilje går glip af.

Foto: Lizette Kabré