Pressekonsulent Lindhardt og Ringhof, Dennis Andersen, fylder 50 år d. 13. april.

Når baren lukker natten mellem lørdag og søndag på Krimimessen i Horsens er det mere reglen end undtagelsen, at Dennis Andersen sidder ved sidste bord omgivet af forfattere og kolleger fra hele branchen. Han er nemlig ualmindeligt godt selskab.

Og så er han en kapacitet i pressearbejdet med at få Lindhardt og Ringhofs udgivelser i medierne. Når han slår kasseapparatet ud efter en boglancering, er antallet af artikler, radio- og tv-interviews imponerende. Hans stærke faglighed og utrættelige indsats gør ham til en eftertragtet herre blandt forfatterne.

De nyder som hans kolleger også hans store empati. Det er svært at finde et menneske på forlagsgangen i Vognmagergade, som ikke har fået en opmuntrende krammer af Dennis Andersen.

Han er samtidigt i besiddelse af en sylespids humor. Han kan som få dissekere en episode eller punktere en opkørt situation, når han altså ikke truer sine omgivelser med at færdiggøre sin aldrig afsluttede sonetkrans, der på tiende år er lige på trapperne.

Siden han var en lovende back på fodboldholdet i juniorrækkerne i Vejle, hvor han er opvokset, har han bl.a. taget en magistergrad i litteraturhistorie og film- og medievidenskab på hhv. Århus og Københavns Universitet, lige som han har en fortid i presseafdelingerne hos bl.a. Nordisk Film og på TV2.

Hver aften kan man støde ind i ham, når han går aftentur med hunden Kalle på villavejene på Amager. Her bor Dennis Andersen med sin hustru og deres to børn.