Kommerciel direktør på Gyldendal, Karen Bender fylder 60 år d. 21. september.

Den 21. september 2023 fylder kommerciel direktør på Gyldendal Karen Bender 60 år.

Karen er uddannet cand. merc. i strategisk ledelse fra CBS og startede karrieren som trainee hos den globale dagligvareproducent Unilever, hvor hun i årenes løb nåede at bestride en række poster både i norden og internationalt. Karen var bl.a. en del af teamet, der udviklede og lancerede Magnum-isen. Efter et par år i Sydney, Australien, startede hun i 2010 som Marketing- og E-commerce Director i Københavns Lufthavn, hvor hun bl.a. digitaliserede alle lufthavnenes marketingaktiviteter.

I 2018 tiltrådte Karen Bender hos Gyldendal som kommerciel direktør med det overordnede ansvar for salg, markedsføring og pressearbejde på forlagets udgivelser. Hun er en del af koncernledelsen og er forkvinde for bestyrelsen for Gyldendals svenske lydbogsforlag, Word Audio Publishing International.

Karen er gift med brygmester Jens Bøeck og sammen har de børnene Andreas, Frederik og Maria samt børnebørnene Oscar og Fillippa. Fritiden bruges på bøger, bøger og bøger, og derudover på rejser, samvær med familie og venner, yoga, havearbejde, skiløb, dykning og vinterbadning.

Foto: Robin Skjoldborg