Forlagschef hos Politiken, Line Miller, fylder 40 år d. 28. august.

Der findes få mennesker, der kan nå at læse så mange romaner, magasiner, aviser, og samtidig lytte til så mange podcasts, radioindslag og lydbøger, som Politikens forlagschef Line Miller – alt imens hun samtidig, eller måske netop sådan, formår at passe sit arbejde som ansvarlig for de oversatte skønlitterære udgivelsesområder på Politikens Forlag, Forlaget Ferdinand, C&K og lydbogsforlaget North Audio Publishing.

Line Miller, der fylder 40 år, er forlægger og chef med stort format, og når hun lykkes med så meget, som hun gør, er det først og fremmest fordi hun er nysgerrig på både den store fortælling og på mennesker. Hun er altid først med det nyeste, og så har hun en masterclass i netværk.

Det har medført, at Line Miller står bag flere større bestsellere og anmelderroste titler som Et lille liv af Hanya Yanagihara, Vi er kortvarigt smukke her på jorden af Ocean Vuong, Når vi ikke længere forstår verden af Benjamin Labatut, Shuggie Bain af Douglas Stuart og lige om lidt romanen Unge Mungo af samme forfatter – og mange flere. For Line har sans for den brede litterære smag og en forståelse for, at læseren skal mærke en bog længe efter læsningen. Det kan man også mærke i hendes arbejde med Morten Papes seneste prisbelønnede roman I ruiner.

På de interne linjer spiller Line Miller en vigtig rolle i forlagets ledergruppe og samarbejdet med de andre skandinaviske forlag, både det svenske Forlaget Polaris og norske KAGGE, og hun forstår, om nogen, tidens ånd, når det gælder vigtige ledelsestemaer og trends. Og så har hun store ambitioner på forlagets og forfatternes vegne.

Personligt elsker hun både rød læbestift og at nørde igennem med alle former for design – også design af de bøger, hun har ansvaret for, og som derfor altid ender med at være blandt forlagets smukkeste.

Lene Juul