Redaktionschef hos Lindhardt og Ringhof, Susanne Bent Andersen, fylder 60 år d. 26. maj.

Karl Ove Knausgård, Margaret Atwood, Herbjørg Wassmo, Siri Hustvedt, Alex Schulman, Paul Auster, Donna Tart og mange, mange flere. Perlerækken af litterære stjerner, som Susanne Bent Andersen er dansk redaktør for, er imponerende. Lige som hendes internationale netværk.

Hun har med sikker hånd overtaget og videreført det område, som Lindhardt og Ringhof i sin tid blev grundlagt på – nemlig den oversatte skønlitteratur. Og som en nær ven af forlagets grundlægger, Otto B. Lindhardt, har Susanne Bent Andersen også været med til at bære ånden fra Otto og Gert Ringhofs tid ind i det nye forlag. Hun blev redaktør hos Lindhardt og Ringhof med ansvar for udenlandsk skønlitteratur i 2001, et område hun blev redaktionschef for i 2007.

Det var i væsentlig grad hendes fortjeneste, at Karl Ove Knausgårds “Min kamp” udkom på dansk, da hun insisterede på værkets kvaliteter. Man kan altid aflæse hendes begejstring for en bog, når kinderne begynder at blusse. Så kan man godt regne med, at den er god!

Hun er nemlig et virkelig dedikeret bogmenneske, og en samtidig en fantastisk og omsorgsfuld kollega med en underspillet humor og et fest-gen, der heldigvis ikke er helt så underspillet. Til en julefrokost har hun danset med et par kolleger på direktørens mødebord i høje hæle.

Privat er det meste af familien også i forlagsbranchen, og ferier og fritid tilbringer hun med gerne på en cykel i Sydeuropa sammen med sin mand og to voksne sønner.