HR-chef hos Lindhardt og Ringhof, Susanne Parsberg Bjerkhof, fylder 50 år d. 1. januar.

På velfungerende arbejdspladser er der en sammenhængskraft, som ikke sjældent er båret af enkeltpersoner. Sådan en person er Lindhardt og Ringhofs HR-chef Susanne Parsberg Bjerkhof. Der er en grund til, at hun stod som en af de forreste, da Lars Boesgaard håndplukkede et dusin nøglemedarbejdere fra Gyldendal ved skiftet til L&R i 2011.

Hun har om nogen været kernen i genopbygningen af forlaget, hvor hun reelt varetog stillingen som HR-chef i alle årene, til hun formelt fik titlen i 2019. Helt umærkeligt får hun ting og ikke mindst mennesker til at fungere i hverdagen på en virksomhed, der er vokset fra 200 til 400 ansatte med alle de nye udfordringer, det giver. Hun ved altid, hvad der rører sig på gangene, og hun er eminent til at tage problemerne i opløbet.

Den helt afgørende rolle kan man kun udfylde, hvis man er vellidt, ordentlig og en slider. Det er hun, men hun er også en grinebider og en festabe. Når medarbejderne står i baren og drikker gin & tonic, mens bandet spiller med udsigt til Københavns tårne fra Egmonts fantastiske kantine på 7. sal i Vognmagergade, har hun planlagt, arrangeret, pyntet op og købt ind i ugevis før. Og næste morgen er hun den første, som beser ødelæggelserne og sørger for, at det hurtigt ligner en arbejdsplads igen.

Susanne Parsberg Bjerkhof begyndte som piccoline på Gyldendal i 1990, hvor hun blev elev året efter. I 1993 blev hun ansat på Encyklopædien, hvor hun arbejdede i ti år, til hun blev forlagskoordinator i Gyldendals fagbogsafdeling i 2003. Her gjorde den daværende direktør Lars Boesgaard sig fuldstændig afhængig af hendes kompetencer med bl.a. at hjælpe ham med hans EDB-maskine, og i dag er hun den nøgleperson, han altid går til og sparrer med om alt – stort og småt. Det gør rigtig mange andre på hele forlaget i øvrigt også.

Ud over at være centralnervesystemet i en stor organisation har hun personligt også en sult i forhold til hele tiden at lære nye ting og tilegne sig mere viden. Hun har løbende taget en master i ledelse og er i øjeblikket i gang med at lære spansk.

Privat er hun gift med Gyldendals salgschef, Kenneth Wedel Jørgensen, og hun har tre voksne døtre fra et tidligere forhold.