Puk Elgård, Peter Lund Madsen, Michelle og Barack Obama, Bent Isager-Nielsen, B.S. Christiansen, Carsten Werge og Per Frimann har en vigtig ting tilfælles. Og det er deres redaktør Elise Hauberg Nørholm, som ikke kun er en favorit blandt forfatterne men også kolleger – og chefer for den sags skyld.

Elise er fra Køge og kom som nyuddannet kandidat i dansk til Aschehoug midt i halvfemserne. Alene det vidner om en sjælden robusthed, for hun har gennem alle årene formået at fokusere på sine forfattere og udgivelser på trods af de tumultariske omvæltninger på forlaget og alle de skøre sjæle fra branchen, som hun har været udsat for.

Der er altid fuldstændig styr på både redaktion og tidsplaner. Elise er en klippe af ro og for mange den person, man helst ser stå ved roret, når der er hård søgang.

Personligt har hun en spændvidde fra Knausgård til det helt folkelige, og professionelt arbejder hun lige sikkert med sport, true crime, politik, erindringsbøger, historiske udgivelser og tunge erhvervshistorier. På sit CV har hun et imponerende antal store forlagssuccesser, og hun har bl.a. sikret, at vigtige internationale forfatterskaber som Antony Beevor, Daniel Kahneman og Yuval Noah Harari udkommer på Lindhardt og Ringhof.

Har man først lært at aflæse Elises stille smil og lidt underspillede humor, søger man begge dele. Og kan som regel lokke det frem i hende, hvis man trækker en god flaske hvidvin op fredag eftermiddag.

Hun bor i dag i Holte med sin mand Thomas og parrets to drenge.

Foto: Thomas A.