Ekstern salgschef hos Lindhardt og Ringhof, Uffe B. Madsen, fylder 60 år d. 7. september. Reception afholdes d. 9. september.

Da den unge komis fra Dankøb i Roskilde fik job som sælger i Gutenberghus i 1986, var han ikke gammel nok til stillingen endnu og havde primært erfaring med at sælge Merrild-kaffe. Man skulle egentlig være 25 år, men på trods af sine kun 24 fik han alligevel stillingen og en spritny firmabil, en hvid Ford Sierra med Anders And-logo på, som han samme dag kørte direkte på Roskilde Festival med. Søndag aften måtte han tage toget hjem fra festival, fordi bilen havde gravet sig ned i mudderet.

Og så kunne karrieren i bogbranchen være sluttet der, men her 35 år senere er Uffe B. Madsen ekstern salgschef på Lindhardt og Ringhof.

Han har solgt alt fra Steen & Stoffer, Asterix og Jumbobøger i Serieforlaget, leksikoner i Lademann, B.S. Christiansen og Sophie Kinsella i Aschehoug til Karl Ove Knausgård og Leif Davidsen i Lindhardt og Ringhof. Han har kørt i Serieforlagets uniform med tyndt grønt læderslips, så færgepersonalet på Grenaa-færgen troede han var buschauffør og gav gratis frokost i chauffør-loungen.

Uffe har en væsentlig andel i L&R har klaret skærene gennem turbulente tider, hvor han altid har formået at holde en nær relation til boghandlerne. Han har haft 10 forskellige direktører gennem årene, men uanset det kaos, der herskede på forlaget før i tiden, var han altid garant for en stabil og driftssikker salgsindsats pga. sine personlige bånd. Og han har altid loyalt og med oprigtig begejstring præsenteret forlagets udgivelsesprogram.

Som han selv siger: ”Det er jo ikke fordi, jeg ikke har fået andre tilbud gennem årene. Men jeg kan godt lide at sælge noget af kvalitet. Og jeg vil helst arbejde på et hangarskib.”

I dag er den hvide Ford Sierra skiftet ud med en hvid Jaguar, for Uffe elsker biler og fart. Og styrketræning, så han altid fremstår superskarpt, selv om kadaveret af og til knirker og værker. Datteren og sønnen er voksne og for længst flyttet hjemmefra, men Uffe bor stadig i Roskilde.

På arbejde deler han kontor med den interne salgschef Titi Sørensen, og med deres årelange parløb fremstår de af og til som et ældre ægtepar, der sidder og småskændes for åben dør.

Men sådan kan vi lide det på L&R. Ethvert ordentligt forlag bør have en Uffe B. Madsen.

Der er reception for Uffe B. Madsen den 9. september 2021, kl. 15.30 hos Lindhardt og Ringhof, Vognmager 11, København K.