Morten lever et middelmådigt halvkedeligt liv med sin kæreste og sin lille butik med tegneserier og fantasy litteratur. Mortens mor dør af kræft og så starter balladen. For er hun nu rigtigt død og borte? Som kendt hjerneforsker blev hendes sidste og største projekt nemlig at lave en digital udgave af hende selv, som kan […]

Morten lever et middelmådigt halvkedeligt liv med sin kæreste og sin lille butik med tegneserier og fantasy litteratur. Mortens mor dør af kræft og så starter balladen. For er hun nu rigtigt død og borte? Som kendt hjerneforsker blev hendes sidste og største projekt nemlig at lave en digital udgave af hende selv, som kan leve videre, når kroppen har givet op. Og det lykkedes hende sørme. Eller gør det? For er det virkelig Mortens mor, der nu taler via en computer til ham, ringer til ham og rejser sammen med ham i sin nye form? Omvendt kan man sige, at mennesket i sig selv jo også er en maskine i en enkelt form, så måske er det digitale menneske faktisk det almindelige menneske overlegent? Mortens liv bliver vendt på hovedet, da medierne får fat i historien om den udødelige hjerneforsker, alle vil have fat i ham og snakke om og med hans mor, og hans lille butik bliver pludselig meget populær.

Bogen er en man sluger på een gang, med sit ligefremme sprog og medrivende handling. Der dukker mange spørgsmål op hos Morten og hos læseren igennem bogen om liv, død, kærlighed og virkelighed. Ideen omkring evigt liv er jo et varmt emne hos os dødelige og har vel altid været det. Evigt liv i en digital form er måske bedre end ingenting? Kasper Hoff giver i hvert fald sit bud på, hvordan mennesket kan få opfyldt sin drøm om at overleve døden, og hans fortælling er klart en af de bedre af slagsen, serveret på en meget troværdig måde.

Lån bogen på bibliotek.dk