Mange bogprojekter er afhængige af, at det lykkes at få støtte fra en privat fond eller en offentlig pulje. Men hvordan finder man den rigtige fond eller pulje, og hvordan strikker man en ansøgning sammen?


Det fortæller en række eksperter om på et kursus, hvor Dennis Hørmann, grundlæggeren af firmaet Fundraiseren, der også driver Danmarks største database over fonde og offentlige puljer, øser af sine mange års erfaringer med at hjælpe andre med at søge fonde. Han gennemgår de forskellige typer fonde og offentlige puljer, der findes, og viser, hvordan man kan søge målrettet i fondsdatabasen fonde.dk.

Søren Beltoft fra litteraturkontoret i Slots- og kulturstyresen vil fortælle om Statens Kunstfonds puljer og tilskudsmuligheder på litteraturområdet, som giver støtte til en lang række oversættelser, forfatterbesøg mv.

Endelig vil to forlagschefer fortælle om deres erfaringer med at søge tilskud og støtte til skøn- og faglitteratur – også fra fonde og puljer i udlandet. Det drejer sig om Pernille Follmann Ballebye, forlagschef hos Kristeligt Dagblads Forlag, og Mette Jokumsen, der har været forlagschef på Informations Forlag og Tiderne Skifter, og som i dag er forlagsrådgiver og redaktør.

I sidstnævnte egenskab har hun fundet de bedste oplægsholdere sammen med Bjarke Larsen, tidligere chefredaktør på BogMarkedet og forlagschef på Forlaget Pressto, der står som arrangør af kurset, der varer en halv dag.

”Jeg synes, vi har fået strikket et rigtig godt kursus sammen, hvor deltagerne efter fire timers intens undervisning vil have den nødvendige viden og de nødvendige redskaber til meget målrettet og effektivt at kunne søge fonds- og puljemidler – også i udlandet,” siger Bjarke Larsen til BogMarkedet.

Kurset finder sted torsdag den 22. marts, og hele programmet kan læses her